Lašišų velkiavimas Baltijos jūroje – bene sparčiausiai populiarėjantis žūklės būdas mūsų šalyje, o šios žūklės entuziastai varžybų „Trolling lašiša” laukia kaip didžiausios šventės. Tiesa, numatyti šių varžybų datą kasmet būna gana sudėtinga. Pirmiausia pakrantėje turi būti lašišų, be to, oro sąlygos turi leisti meškeriotojams išplaukti į jūrą.

Šiemet „Trolling lašiša” varžybos, kurių pagrindinis tikslas yra populiarinti velkiavimą kateriais Baltijos jūroje vyks jau rytoj – balandžio 1 dieną. Jų startas bus duotas 7 val. ryte, o laimikių svėrimas ir geriausių žvejų apdovanojimo ceremonija prasidės 17 valandą. Beje, jei kartais nuspręstumėte patys sudalyvauti šiose varžybose, tai dar galite padaryti, nes nuo 6 val. ryto vyks papildoma registracija. Startinis mokestis – 50 eurų kateriui.

„Trolling lašiša“ varžybų akimirka

Svėrimui kiekviena komanda galės pristatyti nedaugiau kaip keturias žuvis. Už kiekvieną jų bus skiriama 10 taškų, dar po 10 taškų dalyviai gaus už kiekvieną sugautos žuvies kilogramą. Specialiais prizais bus apdovanoti ir didžiausias žuvis sugavę meškeriotojai.

Tad jei vis pagalvojate, kad ir jūs norėtumėte Baltijoje susigrumti su mūsų Baltijos karalienėmis, būtinai aplankykite „Trolling lašiša 2017”. Gali būti, kad pamatyti vaizdai jus įkvėps naujiems žvejybiniams žygiams.