Lietuvos karpininkų rinktinė į Pietų Afriką išvyksta vasario 6 dieną. Ją sudaro 9 žmonės, kartu vyksta ir 4 savanoriai, kurie padės visur, kur reikės pagalbos. Pasaulio čempionate startuos šie dvejetai:

• Paulius Pocevičius ir Aurimas Katkevičius.
• Arūnas Paluckas ir Aurimas Misius.
• Deividas Sabonis ir Rimantas Kičas (Pasaulio čempionai asmeninėje įskaitoje)

Sportinės karpių žūklės varžybos vyks Bloemhof Dam užtvankoje, kurios dydis apie 22000 ha., tai – apie 4 kartus didesnis vandens telkinys, nei Kauno marios.

Vyraujanti žuvis Bloemhof Dam užtvankoje – karpis, vidutinis svoris 3 – 4 kg. Kadangi ten karpių labai daug, laukia labai intensyvi žvejyba, beje, vienoje zonoje pasitaikys labai daug neįskaitinių karpių, kurių svoris bus mažesnis nei 1,5 kg. Planuojama, kad komandos lyderės turės sugaudyti po toną žuvies. Atsižvelgdami į tai, planuojame rinktinės narių keitimus. Deja, pagal taisykles galime atlikti tik dviejų narių keitimus, todėl kažkuriai komandai teks verstis tik savo jėgomis.

Lietuvos karpininkų rinktinė

Kol kas planuojame pakeisti pirmo ir antro dvejeto narius, bet žinote, kaip būna, mes planuojame, o Dievas juokiasi, todėl galimos korekcijos vietoje, atsižvelgiant į karpių gausumą bei kitas aplinkybes. Keitimų esmė ta, kad vienas komandos narys privalės per pirmos pusantros paros (po to bus pakeistas) atiduoti visas jėgas tam, kad kitas narys pilnai neišsektų ir atidirbtų iki varžybų pabaigos. Prie intensyvaus, sunkaus darbo su pastoviu karpių traukimu ir jaukinimu dar prisidės Afrikos karštis. Pavadinti to deginimusi liežuvis nesiverčia. Bus sunku.

Rinktinės užduotis – patekti į dešimtuką tarp 24 valstybių. Žinau, kad Lietuvos karpininkų rinktinė pajėgi kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų, bet atsižvelgiant į aplinkybes, tam reikės pagalbos iš aukščiau. Visų pirma į varžybas vykstame be treniruotės, antra – turime mažai patirties gaudant tokius kiekius žuvies, trečia – mums nebūdingas karštis.

Pasaulio čempionai ukrainiečiai buvo nuvykę į treniruotę, sukūrė trumpą filmuką, bent jau galime įsivaizduoti kas laukia mūsų rinktinės.