„World Predator Classic” varžybos Olandijoje jau prasidėjo ir vyks iki birželio 24 dienomis, jose dalyvauja daugiau kaip 300 spiningautojų iš 20 šalių. Meškeriotojai šiose varžybose dėl geriausiųjų titulo varžosi trijose įskaitose – valčių, kajakų ir vadinamojo „streetfishingo” arba gatvės žvejybos, kai žuvys gaudomos nuo miesto krantinių.

Būtent gatvės žvejybos rungtyje ir dalyvaus Anglijos lietuvių klubo „Team FishingLT” nariai – Vladislavas Vasilevskis, Tadas Gradzevičius, Tomas Jurevičius ir Martynas Pranaitis. Jie kartu su dar 147 spiningautojais Olandijos Helevutsleiso miesto kanaluose gaudys lydekas, ešerius ir starkius.

Beje, lietuvišką pėdsaką galima rasti ir „World Predator Classic” valčių įskaitoje. 49 ekipažų sąraše galima rasti lietuvių Evaldo Skablausko ir Vilmanto Nešukuočio duetą. Tiesa, šie meškeriotojai atstovaus ne Lietuvos, o Vokietijos komandai „BassBoat Germany”.

Tuo metu kajakų įskaitoje lietuviškų pavardžių nėra. Tiesa, dalyvavimas šiose varžybose ne pigus malonus – startinis mokestis kajakų įskaitoje siekia 220 eurų. Tiesa, ir įskaitos prizinis fondas ne iš menkųjų, jo vertė – apie 10 tūkst. eurų.