Kelias pastarąsias savaites vietiniai Marijampolės žvejai kraipė galvas, kai per jų miestą tekančioje upėje ėmė rodytis vis daugiau muselininkų. Tai būsimieji „Suvalkijos šapalo” dalyviai rengė treniruotes, ieškojo šapalų ir dėliojo taktikas varžyboms. Nors suvalkiečiai muselininkai per treniruotes sugavo daugiau šapalų, atvykėliams pavyko suvilioti daugiau įskaitinio dydžio žuvų. Tad kova žada būti tikrai įdomi.

„Suvalkijos šapalo” rezultatai bus gyvai transliuojami ir miesto centre esančioje kavinėje „Parko aveniu” įrengtame dideliame ekrane.

Beje, gegužės 20 d. Suvalkijos sostinėje susirinko daugiau kaip 20 tokių muselininkų, kurie ne tik žvejojo bet ir išbandė naujovę, kuri mūsų šalyje žūklės varžybose bus naudojama pirmą kartą. Ši naujovė – tai žuvų įskaitos programėlė išmaniesiems telefonams, kuri varžybų žiūrovams leis realiu laiku stebėti varžybų rezultatus, matyti sugautų žuvų nuotraukas. „Suvalkijos šapalo” rezultatai bus gyvai transliuojami ir miesto centre esančioje kavinėje „Parko aveniu” įrengtame dideliame ekrane.

Ant Šešupės kranto bus surengtos gardžiausio grilio kepsnio varžytuvės, kastingo rungtys, originalios varžybos „šapalo musė”, kurių taisyklės kol kas laikomos paslaptyje.

Varžybos prasidės šeštadienį, birželio 17 d., 10 val. Jų dalyviai išsibarstys po visą miestą kertantį upės ruožą, tad juos stebėti bus patogu nuo palei Šešupę einančių pėsčiųjų ir dviračių takų. O vakarinėje „Suvalkijos šapalo” dalyje laukiami ne tik varžybų dalyviai bei žiūrovai, bet ir visi, kurie yra neabejingi žūklei ar tiesiog poilsiui gamtoje. Nes „Suvalkijos šapalo” organizatoriai žada, kad liūdna tikrai nebus, lauks daug konkursų, žaidimų ir užsiėmimų, kuriuose galės dalyvauti visi.

Ant Šešupės kranto bus surengtos gardžiausio grilio kepsnio varžytuvės, kastingo rungtys, originalios varžybos „šapalo musė”, kurių taisyklės kol kas laikomos paslaptyje. Ir žinoma, kaip gi be vakaronės prie laužo ir viso savaitgalio žūklės pamokų iš kiečiausių Lietuvos muselininkų.

Tad savaitgalį visi laukiami Marijampolėje su palapinėmis ir gera nuotaika!