Vos 20 vieta tarp 22 pasaulio čempionate dalyvavusių rinktinių – toks buvo šiųmetinis Lietuvos dugninės meškerės meistrų pasirodymas. Nors mūsiškiams pavyko aplenkti 21-ąją vietą užėmusius rusus ir paskutiniais likusius austrus, nuo lyderių mūsų šalies žvejai atsiliko labai smarkiai.

Nors po pirmosios varžybų dienos mūsų rinktinė buvo įsitaisiusi 17-oje vietoje, antroji diena buvo dar prastesnė ir galutinėje rikiuotėje likome 20-oje vietoje. Iš viso per dvi varžybų dienas lietuviai sugavo kiek daugiau nei 15 kg žuvų ir surinko 154 baudos taškus.

Pirmąją vietą pasaulio čempionate su 65 baudos taškais ir beveik 40 kg žuvų užėmė italai, antri liko rumunai, treti – serbai, per plauką aplenkę vokiečius ir baltarusius.

Žinoma, lietuviai gali teisintis, kad Portugalijoje teko gaudyti neįprastomis sąlygomis ir neįprastas žuvis – daugiausiai karpius, kai mūsiškiams įprastesnės žuvys yra karšiai, kuojos ar plakiai. Kita vertus, dugninėmis gaudantys mūsų žvejai sportininkai kasmet planuoja pagaliau pasiekti proveržį tarptautinėje arenoje ir kasmet to padaryti nepavyksta.

Beje, sklando gandai, jog Lietuvos dugninės meškerės žvejų bendruomenę skaldo nesutarimai, dėl kurių į Portugaliją išvyko ne visi stipriausi meškeriotojai. Tai taip pat tikriausiai nepadėjo siekti geriausių įmanomų rezultatų.