FIPSed čempionatas vyko spalio 1 – 7 dienomis. Žvejai iš 27 valstybių laikinai apsigyveno Belgrade esančio Sava ežero pakrantėje. Dar prieš varžybas buvo žinoma, kad šiame ežere karpių likę ypatingai nedaug, todėl visas renginys buvo panašus į adatos paieškas šieno kupetoje. Neapsieita ir be pykčių dėl laimikių užskaitymo.

Dalyviams įsikūrus aplink ežerą, paaiškėjo ir lietuviams tekę sektoriai - Aurimas Katkevičius ir Paulius Pocevičius nuskubėjo į C21 sektorių, Arūnas Paluckas ir Aurimas Misius – B13, Deividas Sabonis ir Rimantas Kičas – A2 sektorių. Pirmąją varžybų dieną daugelį sportininkų vargino nekiba, o mūsiškiams iš A2 sektoriaus pavyko sugauti tik vieną nedidelį karpiuką.

Nors ir nedidelis, laimikis buvo sutiktas ypač entuziastingai. Karpiais šykščiam Sava ežerui vertėjo dėkoti ir už tai. Pasirodo, džiaugtis išties buvo ko, šis sektorius buvo vienintelis visų varžybų metu stabiliai be pertrūkių gaudęs karpius. Iki svėrimo likus keletui valandų, vyrai svėrė 13-ą laimikį.

Susumavus varžybų rezultatus paaiškėjo, kad velnio tuzinas lietuviams atnešė sėkmę. Deivido Sabonio ir Rimanto Kičo duetas iš Belgrado išsivežė aukso taures, iškovotas asmeninėje įskaitoje.

Galutinėje įskaitoje iš 27 valstybių Lietuvos rinktinė užėmė 6 vietą.