Šių metų pasaulio spiningavimo iš valčių čempionate Lietuvai atstovavo patyrę spiningo meistrai - Darius Jakiūnas, Jurgis Stanapėdis, Tomas Kulbis, Aurimas Skudutis, Gediminas Švilpa, Domas Kelpšas, Žilvinas Linkevičius ir Janas Prialgauskas.

Šie vyrai Rusijos Ivankovskaje užtvankoje per dvi atkaklias varžybų dienas neliko be vietinių plėšrūnų – lydekų, starkių ir salačių. Mūsų žvejų sugautos žuvys lėmė šeštąją vietą galutinėje šalių įskaitoje, o tarp ekipažų aukščiausiai pakilo Dariaus Jakiūno ir Jurgio Stanapėdžio duetas, užėmęs 10-ąją vietą.

Šio čempionato nugalėtojais tapo Rumunijos spiningautojai, aplenkę antrus likusius lenkus ir trečiąją vietą užėmusius šeimininkus Rusus. Į priekį lietuviai taip pat praleido ketvirtą vietą užėmusius prancūzus ir penktą vietą iškovojusius baltarusius.

Šeštoji mūsų rinktinės vieta – prastesis rezultatas nei pernykščiame pasaulio spiningavimo iš valčių čempionate, kai Lietuvos spiningautojai pasidabino bronzos medaliais. Tačiau ir šis rezultatas patvirtina, jog mūsų spiningo meistrai išlieka pasaulio spiningavimo elite.

Kitąmet pasaulio spiningavimo čempionatas greičiausiai vyks Lenkijoje.