Čempionate tarpusavyje varžėsi 49 sportininkai iš keturių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos. Nepaisant to, kad lietuviams tai – pirmas tokio pobūdžio čempionatas, mūsų šalies sportininkų čia buvo daugiausia. Vienas iš čempionato organizatorių Kęstutis Kovalenkovas užsiminė: „Latvijos ir Rusijos sportininkai turi sukaupę didžiulę patirtį, todėl su jais susikauti yra itin įdomu.“.

Varžybos prasidėjo ryte ir tęsėsi visą dieną, iš viso sportininkai sudalyvavo aštuoniuose turuose. Įpusėjus varžyboms visi žvejai galėjo pasistiprinti pietumis ir atsipalaiduoti prie kavos ar arbatos puodelio, o vėliau vėl kibti į meškeres.

Pasibaigus visiems aštuoniems turams ir susumavus taškus, išrinkti aštuoni stipriausi sportininkai, susikovę atkrintamosiose varžybose. Pagrindinėje kovoje dalyvavo sportininkai iš Lietuvos ir Latvijos. Tiesa, vienam latvių meškeriotojui teko išskristi, todėl komandos pajėgumas šiek tiek sumažėjo. Pirmame ture lietuviai varžėsi tarpusavyje, o latviams taip pat teko rungtis prieš saviškius. Sekančiame savo jėgas išbandė Olegas Evstafjevas ir Andrius Urbonas bei Anatolij Livdans ir Valdemaras Laurutis.

O. Evstafjevas savo poroje nugalėjo rezultatu 2-1, A. Livdans tokiu pat rezultatu nugalėjo Valdemarą Laurutį. Mažąjame finale dėl 3 vietos meškeres surėmė A. Urbonas ir V. Laurutis, o dėl pirmos vietos rungėsi O. Evstafjevas ir A. Livdans. Pirmojo čempionato turo nugalėtoju po įtemptos dienos tapo O. Evstafjevas, nugalėjęs Latvijos atstovą rezultatu 2-0, o mažąjame finale 3 vietą laimėjo A. Urbonas, nugalėjęs priešininką rezultatu 1-0.

Varžybos baigėsi, tačiau čempiono dar teks palaukti iki rudens, kai baigsis visi keturi turai. Antrasis Lietuvos tvenkinių upėtakių čempionato turas įvyks gegužės 6 dieną.