Tarptautinė žvejų diena negali pasigirti labai senomis tradicijomis, tačiau bet kokiu atveju – tai svarbi diena kiekvienam meškeriotojui. Juk jei viso pasaulio žvejai turi vieną tik jiems skirtą dieną, vadinasi žvejyba – tikrai rimtas užsiėmimas.

Tarptautinė žvejų diena atsirado 1984 metais, kai Romoje vykusios Tarptautinės žvejybos sureguliavimo ir plėtojimo konferencijos delegatai nusprendė, jog tokią dieną reikia įrašyti į pasaulio kalendorius.

Žvejams buvo nuspręsta skirti birželio 27-ąją. Ši data pasirinkta ne atsitiktinai, nes birželio 29-oji – žvejų globėjo šv. Petro diena. Prieš prisijungdamas prie Kristaus apaštalų šv. Petras pats buvo žvejys, tad būtent šiam šventajam meškeriotojai turėtų būti dėkingi už savo dieną ir jam skirti savo maldas, norėdami sulaukti laimikio.

Tarptautinė žvejų diena nėra vien tik gražus įrašas kalendoriuje. Šią dieną visame pasaulyje vyksta žvejų šventės, meškeriojimo varžybos ir kiti su žvejyba bei žuvimis susiję renginiai.

Lietuvoje didžiausias Žvejų dienos minėjimas, žinoma, vyksta mūsų žvejų Mekoje – Klaipėdoje. Uostamiestyje kasmet vykstančioje šventėje sutelpa ir meškeriotojai ir senuosius žūklės amatus demonstruojantys verslininkai.