Tradicinėmis jau tapusios spiningavimo varžybos Lazdijų rajono mero taurei laimėti birželio 3 dieną vyks 8 kilometrai nuo Lazdijų nutolusiame Akmenių ežere. Šiose varžybose gali dalyvauti visi norintys, nėra ir daugumoje kitų varžybų įprasto startinio mokesčio.

Registracija į šias spiningavimo varžybas prasidės 6 val ryto ežero pakrantėje. 7 val. bus duotas startas, o po keturių valandų valtys jau turės prisistatyti į finišą. Varžybų nugalėtojų apdovanojimo ceremonija vyks 17 val. Lazdijų miesto parke.

Renginio plakatas

Pagrindiniu prizu – Lazdijų rajono mero taure – bus apdovanotas meškeriotojas, kurio sugautų žuvų bendras svoris bus didžiausias. Taip pat laukia prizai už didžiausią varžybų žuvį, o labiausiai bus pagerbtos moterys – jos ne tik pretenduos į mero taurę, bet ir susigrums tik dėl joms skirto specialaus prizo.

Akmenių ežeras telkšo netoli Lietuvos ir Lenkijos sienos, jo plotas – beveik 54 hektarai, vidutinis gylis – 2,9 metro, o giliausia vieta tesiekia 4,8 metro. Visgi šiame sekliame ežere tikrai gausu lydekų ir ešerių, tad varžybų dalyvių laukia įtempta kova.