Šventė „Palangos stinta“ į kurortą svečius sukvies jau šį savaitgalį – nuo šiandienos iki sekmadienio čia šurmuliuos kermošius, skambės linksma muzika, bus kepama, verdama bei kitais būdais ruošiama ir pramogautojams siūloma šventės kaltininkė – stinta. Daugiausiai svečių neabejotinai į Palangą suvažiuos vasario 18 d., šeštadienį – dieną, kuomet J. Basanavičiaus gatvėje bei dalyje Vytauto gatvės bus daugiausiai atrakcijų bei stintų

Tradiciškai šventę pradės stintų meškeriojimo varžybos nuo jūros tilto, kuriose norą dalyvauti jau dabar yra pareiškusios per 20 komandų, iš viso – apie pusę šimto žvejų.

Nekantriausieji registruotis varžyboms pradėjo kone prieš mėnesį, tačiau organizatoriai neabejoja, jog norinčiųjų išbandyti savo sėkmę sulauks ir daugiau. Juo labiau kad vilioja ne tik nekasdienės varžybos, bet ir vertingi prizai bei galimybė laimėti Mero taurę. Vis dėlto, kaip teigia jie, jūros tiltas nėra guminis, tad registruoti į varžybas bus galima tik 30 komandų.

Žvejė, laikanti stintą

Varžybų organizatorių teigimu, ypatingo pasirengimo žvejams nereikia – tereikia suburti dviejų žmonių komandą, pasirūpinti kiekvienam žvejui po vieną meškerę su penkių kabliukų sistemėle bei savo nuožiūra – tinkamiausiu masalu, padėsiančiu prisivilioti sėkmę. Paprastai žvejai naudoja krevetes, žuvies, pavyzdžiui, strimelės, gabaliukus.

Kai kurie pasitelkia ir specialius kvapus, kuriais prekiaujama žvejybos reikmenų parduotuvėje. Atsarginių meškerių žvejai galės turėti tiek, kiek manys esant reikalinga. Masalą, padėsiantį privilioti stintas, žvejai pasirinks savo nuožiūra.

Komandos tarpusavy rungsis nuo 9 val. iki vidurdienio, 12 val. bus sveriamas komandų laimikis, tuomet ir paaiškės varžybų nugalėtojai. Kiekvienas pagautos stintos gramas bus vertinamas 10 taškų, bet kokios kitos žuvies gramas – 1 tašku. Varžybų nugalėtojų laukia Palangos mero taurės, diplomai bei rėmėjų įsteigti prizai.

Varžybų dalyvių apdovanojimai vyks 12.30 val. scenoje, įrengtoje Jūratės ir Kastyčio skvere.