Pažvejoti agurkais kvepiančių žuvų prie Nidos krantinės savaitgalį susirinko 19 žvejų, tarp kurių buvo ir dvi merginos. Kasmetinei „Stintapūkio“ šventei besiruošiančius varžybų organizatorius nuliūdino staiga lūžęs Kuršių marių ledas, bet S. Neliupšis tik gūžčioja pečiais: „Ledas buvo tik praėjusiais metais, užpernai taip pat gaudėm Nidos krantinėje. Pernai dvi savaites, šiemet savaitę. Kuo toliau, tuo trumpiau. Žiemos sezonas neprognozuojamas, viskas priklauso nuo oro sąlygų, ciklono.“

"Nidos blizgė 2018"

Vis dėlto, nepaisant nepalankių sąlygų, žvejai turėjo kuo pasigirti. Pagrindinį varžybų prizą - „Norfin“ palapinę-kubą laimėjo žvejys, per tris valandas sugavęs daugiau nei kilogramą stintų. Kiti dalyviai Nidos krantinę paliko turėdami po 20-30 žuvų.

"Nidos blizgė 2018"

Nors prisimenant šaltąsias žiemas, toks laimikis gali pasirodyti juokingas, „Nidos blizgės“ organizatorius vis dar su šypsena atsimena 2016 metų renginį, kai apdovanoti teko vos dvi stintas sugavusį žveją. „Antra vieta atiteko 1 stintą sugavusias meškeriotojui, o trečios vietos laimėtoją apskritai teko traukti burtų keliu iš visų dalyvavusių,“ – juokėsi pašnekovas.

"Nidos blizgė 2018"

„Anksčiau žvejai stintų 5-15 kg pagaudavo. Tokie buvo laimikiai. Bet kai nėra galimybės užlipti ant ledo, tai ir tos kelios stintos suteikia džiaugsmo. Aišku, nuo ledo ir smagiau, ir gausiau galima pažvejoti. Dabar netgi stintų bumbinimo būdas nyksta, nes nėra normalaus ledo, normalių žiemų. Vienas kitas žvejas darbo bando stintas bumbinti iš po ledo, bet mes esam priklausomi nuo gamtos,“ – pasakojo S. Neliupšis.

"Nidos blizgė 2018"