Sveiki, vyrai. Tai ar pasirengėte varžyboms?

Tai žinoma kad pasirengę. Ir dar kaip pasirengę. Masalų atžvilgiu tai geriau pasirengti vargu ar įmanoma, net pasaulio čempionatui taip nesirengėme. Toks jausmas, kad pasiėmėm viską, ką galima gauti Lietuvoje. Evaldas pasistengė, jam čia ir treniruotė prieš pasaulio čempionatą.

Masalų išties devynios galybės, tad ir išvažiuojame anksčiau, kelias dienas pasitreniruosime, atrinksime labiausiai dirbančius ir iki minimumo sumažinsime dėžių skaičių, kad nereikėtų tampyti su savimi nereikalingo balasto varžybų dieną.

Evaldo masalai

Pamačius krūvas masalų, kyla mintis, kad ten būsit naujokai. Kelintą kartą dalyvausite šiose varžybose?

Išties ir esame naujokai. Šiame renginyje dar nesame dalyvavę. Niekas iš mūsiškių, mūsų žiniomis, dar nebuvęs tokiame turnyre. Tai bus tikros amerikoniškos varžybos. Viskas bus filmuojama online, viskas bus fotografuojama, tad įsimintinų akimirkų gausim ne tik mes, bet ir visi susidomėję žmonės.

Ar galit kiek plačiau pristatyti renginį?

Tai ne pasaulio čempionatas, tai pačios stipriausios komercinės varžybos. Jas organizuoja vienas Škotijos verslininkas ir kitų tokių renginių aplinkui net nebūna. Pagrindiniai rėmėjai yra „Shimano“ ir „Rapala“. Nugalėtojai laimės katerį, bus daugybė prizų: galingi varikliai, echolotai, priekaba, žodžiu, pirmajai vietai skirta 35000 eurų, o prizinį fondą sudaro 50000.

Įskaitinės žuvys bus lydeka, ešerys ir starkis. Įdomiausia tai, kad pagauti reikia tris starkius, tris ešerius ir vieną lydeką per vieną dieną. O pati žvejyba vyks tris dienas. Po kiekvienos žūklės dienos bus poilsio diena, tad formatas labai džiugina, kadangi daug dėmesio skiriama ne tik pačiai žūklei, bet ir žvejo fizinei kondicijai, jo poilsiui. Rezultatai sumuojami pagal kiekvienos dienos sugautų žuvų bendrą ilgį. Tiesiog, kas prigaudys ilgesnių žuvų, tas ir laimės.

Lietuvių duetas išvyksta į čempionatą

Lietuviai garsėja išradingumu tokiuose renginiuose, ar turit parengę siurprizų?

Žinoma, kad turim. Tikimės, Jano sukrės nustebins ne vieną. Vargu, ar iš ten būsiančių ekipažų kas nors apie jas yra girdėjęs. Savų privalumų turi ir tai, kad niekas mūsų neremia ir nesamdė, o įsipareigojimų nebuvimas tiesiogiai išlaisvina elgesį.

Kaip nusiteikę sudalyvauti, kokių turit lūkesčių?

Išties važiuojam ne šiaip sudalyvauti. Žinoma, kaip bus pabaigoje, niekas nežino, bet pasiruošimas ir nusiteikimas yra patys rimčiausi. Manome, tai atsispindės rezultatuose.

Tad ačiū jums, vyrai, už pokalbį ir linkiu garbingai ginti trispalvę.