Jau pirmosios varžybų kovos prasidėjo ypač sėkmingai. Po 4 dvikovų sugauta 964 upėtakiai. Įspūdingas laimikių skaičius tik dar labiau pakurstė dalyvių entuziazmą – tapo akivaizdu, kad poros upėtakių persvara, kai kalba sukasi apie tokius skaičius, anaiptol nieko nereiškia.

Suskaičiavus visų 8 turų rezultatus, paaiškėjo, kad iš viso meškeriotojai sugavo 1589 upėtakius. Tiesa, varžybų organizatoriai pabrėžė, kad visais laimikiais buvo tinkamai pasirūpinta – užfiksavus sugavimus, jie buvo paleisti atgal į vandenį. Daugiausia laimikių sugavo žvejys iš Rusijos Evgeny Lebedev. Jis per visas varžybas sugavo 43 upėtakius ir buvo apdovanotas VARIVAS prizu.

Neapsieita ir be netikėtumų. Net 7 dalyviai surinko 18 balų, todėl užimamą vietą lėmė pagautų upėtakių kiekis. Kai kur to neužteko ir teko tikrinti, kuris dalyvis paskutiniuose turuose pagavo daugiau upėtakių.

III ture, norint patekti į geriausiųjų aštuntuką teko gerokai pasistengti – visi dalyviai surinko labai aukštą balų skaičių. Net trys dalyviai nepateko, surinkę 18 balų, nes varžovai aplenkė didesniu pagavimų skaičiumi.

Laimingasis aštuntukas pagal užimtą vietą.:

1.Sergey Grigoryev
2.Gintautas Šiukščius
3.Evgeny Lebedev
4.Andrey Ivanov
5.Anatolij Livdans
6.Kaspars Fiodorovs
7.Martynas Savickas
8.Arturs Zabors

Pirmoje dvikovoje iš tolimesnės kovos pasitraukė Gintautas Šiukščius, pralaimėjęs dvikovą 0 – 1 Martynui Savickui, Evgeny Lebedev nusileido 4 – 1 Kaspars Fiodorovs, Sergey Grigoriev nugalėjo Arturs Zabors 2 – 1, Anatolijs Livdāns nepasigailėjo oponento Andrey Ivanov rezultatu 6 – 0.

Toliau įtampa tik augo. Atkakli kova susiklostė tarp Martyno Savicko ir Sergey Grigoriev. Sportininkų rezultatui susilyginus ( 3 – 3), Martynas netoli graibšto pametė keletą upėtakių ir taip leido oponentui pirmauti.

Nuskambėjus paskutinei minutei, Martynas įkirto dar vieną upėtakį ir likus kelioms sekundėms įvairavo jį į graibštą, taip patekdamas į didįjį finalą, kuriame jo laukė dar vienas patyręs varžovas, Anatolijs Livdāns. Pastarasis dvikovoje nugalėjo Kaspars Fjodorovs rezultatu 4 – 2. Didysis Finalas: Martynas Savickas – Anatolijs Livdāns, mažasis finalas Sergey Grigoriev – Kaspars Fiodorovs.

Mažajame finale vyko lygi kova, pasibaigusi rezultatu 2 – 2. Pagal III turo reitingą trečios vietos nugalėtoju tapo Sergey Grigoriev, na, o medinis medalis atiteko Kaspars Fiodorovs.

Finalinėje poroje visų dėmesys pakrypo į Martyną. Pirmą žuvį sugavo Anatolijs Livdāns ir visi apmirę laukė tęsinio. Netrukus Martynas sulygino rezultatą. Martynas, pusfinalyje atradęs masalą ir pravedimą, nebemažino tempo ir įveikė priešininką rezultatu 5 – 1.

III turo lyderių aštuntukas:

1. Martynas Savickas
2. Anatolij Livdans
3. Sergey Grigoriev
4. Kaspars Fiodorovs
5. Gintautas Šiukščius
6. Evgeny Lebedev
7. Andrey Ivanov
8. Arturs Zabors

Kviečiame pasigrožėti varžybų akimirkomis

Parengta pagal Area Trout League Lithuania pateiktą informaciją.