HHS paroda LITEXPO parodų rūmuose vyksta jau ketvirtą kartą. Šiemet renginio organizatoriai užsibrėžė ambicingą tikslą – sutraukti per 30000 lankytojų. Ar pavyko šį tikslą pasiekti? Vargu. KABLYS.lt komanda renginyje apsilankė vos jam prasidėjus. Siekdami aplenkti šurmulį, tikėjomės išgirsti vertingų patarimų ir ramiai, be skubos apžiūrėti žūklės įrankių naujienas.

Deja, pirmasis įspūdis buvo skurdus – žvejybos salė atrodė pustuštė, o aktyvesniame jos kampe įnirtingai darbavosi tik museline.lt komanda. Šioks toks veiksmas vyko ir prie spiningautojų baseino. Apart šių interaktyvesnių zonų, kiti stendai atrodė kaip sumažintos žūklės reikmenų parduotuvių versijos. Jei Anglijoje, kur žūklės reikmenų parduotuvių kartais tenka ieškoti po visą miestą, tokios demonstracijos gal ir būtų suveikę, tai Lietuvoje, gausiai apstatytoje žvejų parduotuvių, šiais triukais smalsumo nesukelsi.

Žinoma, pasidžiaugėme ir pozityviais dalykais – muselininkai tikrai nuoširdžiai darbavosi tiek prie baseino, tiek prie muselių rišimo punkto. Renginį puošė ir muselininkų kumyro Niklaus Bauer apsilankymas. Jis visą savaitgalį pasakojo apie lydekų žūklę musele ir mokė, kaip jas surišti.

Vis dėlto, daugiausia dėmesio sulaukė spiningautojai. Vos prasidėjus naujai paskaitai, dauguma lankytojų apleisdavo muselininkų meką ir pasisukdavo link nedidelio spiningautojų baseinėlio. Summa summarum, paroda nebuvo verta ypatingo dėmesio. Sužinojom keletą naudingų triukų, bet daugumą jų nesudėtingai galima rasti internete. Neabejojam, kad naujokai tikrai rado įdomių žūklės įrankių ir džiaugėsi galimybe pabūti žvejų draugijoje, bet profesionalai vargu, ar rado renginyje ką nors vertingo. Belieka pasidžiaugti, kad turime tiesiai į viršų šaunančią žvejybos sritį, muselinę, kurios gerbėjai noriai dalinasi naujomis technikomis ir moko žvejus, kaip saugoti gamtą ir žuvų išteklius.