Prieš kepimą menkę palaikome šiame tirpale maždaug 20 minučių. Tas pats tinka ir šviežiai, ir šaldytai žuviai. Kai nusiperkate parduotuvėje šaldytą žuvį, galite tokiu būdu atšildyti, tada paruošta žuvis nebus sausa.

Šis patiekalas valgomas kitą dieną po paruošimo, tad labai patogu, ypač jei laukiate svečių, nes galima pasiruošti iš anksto.

Reikės:

  • 1 menkės
  • svogūnų, morkų ir saliero lygiomis dalimis
  • 1 šaukšto vyno acto
  • 1 šaukšto pomidorų padažo
  • žiupsnelį baltųjų pipirų
  • 1 šaukšto cukraus

Daržoves susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Kai daržovės suminkštės, suberkite cukrų, dar šiek tiek pakepinkite ir supilkite vyno actą, kuris padės išsaugoti jų traškumą. Pabaigoje supilkite pomidorų padažą ir suberkite prieskonius.

Menkę iškepkite atskirai. Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Iškeptą menkę dėkite į gilesnį dubenį, užpilkite daržovėmis su padažu, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą parai, kad gerai įsigertų skonio.