Starkis – labai skani žuvis, gardžiausia kepta paprastai arba troškinta su pienu. Didelių įmantrybių šiai žuviai paruošti nereikia. Šį kartą KABLYS.lt jums siūlo paragauti su grietinėle ir baltu vynu troškintą starkį.

Reikės:

  • 1 starkio
  • 2 svogūnų
  • 200 ml grietinėlės
  • 200 ml balto vyno
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • kelių šaukštų miltų
  • aliejaus kepimui

Išdorotam starkiui išimkite kaulus ir pagaminkite filė. Supjaustykite gabaliukais, įtrinkite druska bei pipirais ir, pavolioję miltuose, apkepkite gerai įkaitintame aliejuje, kad susidarytų traški plutelė. Tada supilkite grietinėlę ir baltą vyną ir patroškinkite 10-15 minučių. Patiekite su padažu, kuriame troškinosi, virtomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

KABLYS.lt receptai: ant grotelių keptas lynas

2017-05-06 12:00 Pasidalijimų 24

Už 2 eurus iki soties prisikirto visa šeima

2017-04-29 19:00 Pasidalijimų 53

Dienos klausimas