Lyną nuvalykite ir pirmiausia pasiruoškite marinatą.

Jam reikės:

  • 1 litro vandens,
  • 3 šaukštų 9 proc. acto,
  • kelių juodųjų pipirų žirnelių,
  • 1 lauro lapelio,
  • kelių gvazdikėlių,
  • kelių kadagio uogų,
  • 1 svogūno galvutės,
  • 1 morkos,
  • gabaliuko petražolės šaknies,
  • gabaliuko saliero šaknies,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 1 šaukšto druskos.

Vandenį užvirkite ir suberkite prieskonius, druską, cukrų ir prieskonines daržoves. Puodą uždenkite ir virkite maždaug 20 min. Pabaigoje supilkite actą.

Paruoštą marinatą atšaldykite ir užpilkite juo nuvalytą žuvį. Palikite bent valandai pasimarinuoti, padėję vėsiai.

Užkurkite grilių. Kai žarijos jau bus tinkamos kepti, pasimarinavusį lyną išimkite iš marinato ir

dėkite ant grotelių. Kepkite iš abiejų pusių, priklausomai nuo žuvies dydžio 15-20 min. Pabaigoje kepimo apšlakstykite citrinos sultimis.

Patiekite apibarstę smulkintais petražolių lapeliais ir citrinos griežinėliu. Skaniausias su šviežiomis daržovėmis, keptomis bulvėmis arba raugintais agurkais.