Reikės:

  • 400 g vytintos sūdytos menkės
  • 4 bulvių
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 paprikų
  • 2 keptų marinuotų paprikų
  • 1 čili pipiro
  • 2 skardinių konservuotų kapotų pomidorų
  • žiupsnelis raudonėlio
  • druskos ir pipirų
  • saujos juodųjų alyvuogių

Žuvį pamerkite į vandenį ir mirkykite 24 valandas, kelis kartus pakeičiant vandenį.

Svogūną, česnaką, čili pipirą ir paprikas supjaustykite ir apkepinkite nedideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus. Paskui sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir sukrėskite konservuotus pomidorus. Uždenkite ir virkite maždaug valandą ant nedidelės ugnies. Pabaigoje pagardinkite pipirais ir raudonėliu.

Į kepimo formą dėkite maždaug 2 cm gabaliukais supjaustytą žuvį, ant viršaus supilkite pagamintą daržovių padažą, pagal skonį pagardinkite druska ir lengvai išmaišykite. Užberkite saują alyvuogių ir dėkite į orkaitę maždaug 15 minučių.