Reikės:

  • 1 kg karšio
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 0,5 stiklinės aliejaus
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį
  • 1,5 stiklinės paruošto pomidorų padažo

Karšį išdarinėkite ir supjaustykite gabalais. Pabarstykite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Tada supilkite paruoštą pomidorų padažą (žr. apačioje) ir pakaitinti dar 5-8 minutes.

Prie taip paruošto karšio tinka ir bulvės, ir ryžiai.

Padažui reikės:

  • 1 šaukšto sviesto
  • 0,5 šaukšto miltų
  • 1 šaukšto vyno acto
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1,5 stiklinės vandens arba žuvies sultinio
  • 0,5 morkos
  • 0,5 svogūno
  • 0,5 petražolės šaknies
  • 1 stiklinės pomidorų pastos
  • 1 lauro lapelio
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir nuolat maišydami pakepinkite miltus. Tada sukrėskite pomidorų pastą, dar pakepinkite ir supilkite sultinį. Gerai išmaišykite.

Kitoje keptuvėje pakepinkite susmulkintas daržoves – morką, svogūną, petražolės šaknį. Suberkite jas į keptuvę su pomidorų padažu. Suberkite prieskonius ir ant mažos ugnies kaitinkite pusę valandos nuolat maišydami.

Paskui pertrinkite per sietelį daržoves, pagardinkite vyno actu, cukrumi bei druska ir dar pakaitinkite, kol užvirs.