Norvegai rekomenduoja ką tik pagautos žuvies nedoroti, o 3 – 4 valandas palaikyti, kad ji subręstų. Apdorojus žuvį, ją reiktų pamirkyti specialiame mirkale. Imamas 1 šaukštas druskos ir šaukštas cukraus 1 litrui vandens. Ypač tai tinka menkei, kuri kepama turi savybę subyrėti, o pamirkius šiame tirpale ji išlaiko savo struktūrą ir nelimpa prie keptuvės, nes paviršiuje susiformuoja plutelė, kuri neleidžia sultims ištekėti. Be to, žuvies nebereikia sūdyti ir nebelieka rizikos, kad ją persūdysite.

Prieš kepimą menkę palaikome šiame tirpale maždaug 20 minučių. Tas pats tinka ir šviežiai, ir šaldytai žuviai. Kai nusiperkate parduotuvėje šaldytą žuvį, galite tokiu būdu atšildyti, tada paruošta žuvis nebus sausa.

Kepta menkė su sezamais

Reikės:

  • 4 menkės filė gabaliukų
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 1 šaukšto pomidotų padažo
  • žiupsnelio šviežių peletrūnų
  • 1 сitrinos sulčių
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės baltųjų sezamų sėklų
  • 2 šaukštų miltų
  • Aliejaus kepimui

Pirmiausia pasiruoškite užtepą. Dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, garstyčias ir pomidorų padažą. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir smulkintais peletrūnais. Gerai išmaišykite.

Kitame duubenėlyje sumaišykite miltus su sezamų sėklomis.

Žuvį aptepkite garstyčių mase ir apvoliokite sezamuose, sudėkite į lėkštę ir padėkite valandai į šaldytuvą.

Taip paruoštą menkę galite kepti orkaitėje arba grilyje. Ištepkite vieną filė pusę aliejumi ir dėkite išteptąja puse grotelių. Kepkite 2 minutes. Ištepkite aliejumi kitą pusę, apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

KABLYS.lt receptai: ant grotelių keptas lynas

2017-05-06 12:00 Pasidalijimų 24

Už 2 eurus iki soties prisikirto visa šeima

2017-04-29 19:00 Pasidalijimų 53

Dienos klausimas