Išdarinėtą lyną pamarinuokite.

Marinatui reikės:

  • 1 litro vandens,
  • 3 šaukštų 9 proc. acto,
  • kelių juodųjų pipirų žirnelių,
  • 1 lauro lapelio,
  • kelių gvazdikėlių,
  • kelių kadagio uogų,
  • 1 svogūno galvutės,
  • 1 morkos,
  • gabaliuko petražolės šaknies,
  • gabaliuko saliero šaknies,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 1 šaukšto druskos.

Vandenį užvirkite ir suberkite prieskonius, druską, cukrų ir prieskonines daržoves. Puodą uždenkite ir virkite maždaug 20 min. Pabaigoje supilkite actą.

Paruoštą marinatą atšaldykite ir užpilkite juo nuvalytą žuvį. Palikite bent valandai pasimarinuoti, padėję vėsiai.

Pasiruoškite likusius produktus:

  • saują šviežių petražolių lapelių
  • citriną
  • 1 kiaušinį
  • pusę stiklinės maltų džiūvėsėlių
  • maltų baltųjų pipirų pagal skonį
  • sviesto 25 g
  • aliejaus kepimui

Lyną išimkite iš marinato ir nusausinkite, supjaustykite gabaliukais. Kiaušinį išplakite. Žuvį pavoliokite plaktame kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės (priklausomai nuo žuvies stambumo), pabaigoje skoniui pagerinti įmeskite gabaliuką sviesto. Pagardinkite maltais baltaisiais pipirais.

Patiekite apšlakstę citrinos sultimis ir pabarstę smulkintais petražolių lapeliais. Skanu su šviežių daržovių salotomis.