Reikės:

  • 2 skumbrių
  • 5 svogūnų
  • saujos džiovintų slyvų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • kelių šaukštų miltų apvoliojimui
  • aliejaus kepimui
  • lauro lapo
  • kelių juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirnelių

Marinatui reikės:

  • 1 l vandens
  • lauro lapas
  • keli juodieji pipirai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 arbat. šaukštelis druskos
  • 80 ml acto 9 proc.
  • morkos
  • svogūno
  • gabaliuko poro

Skumbrę išdorojame, supjaustome gabaliukais ir pagardiname druska bei pipirais. Tada pavoliojame miltuose ir trumpai pakepiname ant karštos ugnies, kad odelė taptų traški. Svarbu neperkepti, kad žuvis neišleistų savo sulčių.

Apkeptą žuvį sudedame į dubenėlį.

Toje pačioje keptuvėje trumpai apkepiname svogūnus ir dedame ant žuvies. Ten pat dedame kelias džiovintas slyvas, tada vėl skumbrę. Taip sluoksniuojame tiek, kiek turime žuvies.

Pasiruošiame marinatą: užverdame vandenį, sudedame daržoves ir prieskonius, paverdame 5 minutes. Kai marinatas atšąla, supilame actą. Nukošiame ir užpilame žuvį marinatu. Padedame į šaldytuvą ir po 12 valandų jau galima valgyti. O po dviejų dienų, anot žvejų, tiesiog tirpsta burnoje.