Reikės:

  • 1 upėtakio filė
  • druskos pagal skonį
  • žiupsnelio pipirų
  • mėgstamų žuvies prieskonių
  • 2 šaukštų garstyčių
  • kelių saujų avižinių dribsnių
  • alyvuogių aliejaus
  • citrinos sulčių

Jeigu upėtakis su oda, dėkite jį oda į apačią į aliejumi išteptą skardą. Viršų apibarstykite druska, pipirais ir mėgstamais žuvies prieskoniais, tada tolygiu sluoksniu užtepkite garstyčias.

Dribsnius sumaišykite su trupučiu aliejaus ir berkite ant žuvies. Gerai prispauskite rankomis, dar pašlakstykite aliejumi ir dar gražiai apspaudykite.

Kepame orkaitėje griliaus režimu maždaug 15 minučių, kol žuvis iškeps, avižiniai dribsniai gražiai apskrus. Patiekiant apšlakstykite citrinos sultimis.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

KABLYS.lt receptai: ant grotelių keptas lynas

2017-05-06 12:00 Pasidalijimų 24

Už 2 eurus iki soties prisikirto visa šeima

2017-04-29 19:00 Pasidalijimų 53

KABLYS.lt receptai: kepta menkė su sezamais

2017-04-02 14:30 Pasidalijimų 4

Dienos klausimas