Tai puiki alternatyva ne tik skaičiuojantiems kalorijas, bet ir tinginiams, kuriems įmantrūs receptai kol kas neįkandami. Tokiu būdu kepama žuvis išsaugo visas maistines savybes, negana to, išlieka sultinga. Bijančius, jog toks didelis druskos kiekis žuvį gali paversti itin sūria, reikėtų nuraminti, mat kepama žuvis išskiria skysčius, kurie neleidžia druskai įsigerti.

Geriausia tokiu būdu kepti šviežią, daug kaulų neturinčią žuvį. Puikiai tiks upėtakis, lašiša, karpis, menkė ar lydeka.

Reikės:

  • 1 žuvis (pasirinktinai);
  • 1-2 kg rupios druskos (1 kg sveriančiai žuviai reikia 2 kg druskos);
  • 1 citrina;
  • česnakas;
  • pipirai;
  • kiti mėgstami prieskoniais.

Gaminimas:

1. Į išvalytos žuvies vidų reikia prikišti citrinos, mėgstamų prieskonių, česnakų.
2. Kepimo skardą padengti pusės centimetro storio druskos sluoksnį. Ant jo paguldyti žuvį ir ją padengti tokiu pat storiu druskos. Žuvies galvos bei uodegos dengti nereikia.
3. Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. 1 kg svorio žuvį reikėtų kepti apie 40 minučių.