Jei po šventinio maratono jaučiatės apsunkę ir planuojate mažiausiai savaitę krimsti tik salotų lapus, pateikiame jums išsigelbėjimą. Juk itin paprastai, sveikai ir be jokių riebalų žuvį galima iškepti druskoje!

Tai puiki alternatyva ne tik skaičiuojantiems kalorijas, bet ir tinginiams, kuriems įmantrūs receptai kol kas neįkandami. Tokiu būdu kepama žuvis išsaugo visas maistines savybes, negana to, išlieka sultinga. Bijančius, jog toks didelis druskos kiekis žuvį gali paversti itin sūria, reikėtų nuraminti, mat kepama žuvis išskiria skysčius, kurie neleidžia druskai įsigerti.

Geriausia tokiu būdu kepti šviežią, daug kaulų neturinčią žuvį. Puikiai tiks upėtakis, lašiša, karpis, menkė ar lydeka.

Reikės:

  • 1 žuvis (pasirinktinai);
  • 1-2 kg rupios druskos (1 kg sveriančiai žuviai reikia 2 kg druskos);
  • 1 citrina;
  • česnakas;
  • pipirai;
  • kiti mėgstami prieskoniais.

Gaminimas:

1. Į išvalytos žuvies vidų reikia prikišti citrinos, mėgstamų prieskonių, česnakų.
2. Kepimo skardą padengti pusės centimetro storio druskos sluoksnį. Ant jo paguldyti žuvį ir ją padengti tokiu pat storiu druskos. Žuvies galvos bei uodegos dengti nereikia.
3. Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. 1 kg svorio žuvį reikėtų kepti apie 40 minučių.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptas tinginiams: druskoje kepta žuvis

2017-03-19 08:05 Pasidalijimų 18

Pavasaris – geriausias metas vytinti žuvį

2017-03-09 19:10 Pasidalijimų 88

Kablio receptai: aluje troškintas karpis

2017-02-25 18:10 Pasidalijimų 3

Kablio receptai: balta žuvienė

2017-03-26 18:05 Pasidalijimų 24

Dienos klausimas