Stinta – tai žuvis, kuri kasmet sukelia žvejų psichozę. Bet kartu tai žuvis, dėl kurios niekas nelaužo iečių diskusijose dėl „pagavai – paleisk” principo. Stintas gaudome ne todėl, kad jų žūklė dovanotų įspūdingų emocijų, o todėl, kad tos žuvelės labai skanios.

Stintų sezonas jau visai čia pat. Netrukus šių žuvelių bus pilnos Kuršių marios ir visos Lietuvos turgavietės.

Paprastai stintos yra kepamos, marinuojamos arba rūkomos, bet šiandien siūlome išbandyti vieną netikėtą šių agurkais kvepiančių žuvų paruošimo būdą – rūkytomis stintomis įdarytus obuolius.

Pirmiausia kubeliais supjaustykite morkas, porus ir salierus. Visą šį daržovių mišinį apkepkite keptuvėje, kol suminkštės, užpilkite šiek tiek sultinio ar vandens ir patroškinkite.

Išvalytos rūkytos stintos smulkiai supjaustomos, tuomet sumaišomos su troškintomis daržovėmis ir šiek tiek majonezo.

Visas šis mišinys dedamas į išskobtus obuolius, kuriuos prieš tai vertėtų perpjauti pusiau ir kuriam laikui pamerkti į parūgštintą vandenį.

Žinoma, niekas negali pranokti tiesiog miltuose pavoliotų ir aliejuje paskrudintų stintų. Bet kodėl po geros stintų žūklės neišbandyti ko nors naujo?

Beje, šiam patiekalui puikiai tinka ir rūkytos strimelės. Jų juk taip pat nepaleidžiame.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

KABLYS.lt receptai: ant grotelių keptas lynas

2017-05-06 12:00 Pasidalijimų 24

Už 2 eurus iki soties prisikirto visa šeima

2017-04-29 19:00 Pasidalijimų 53

Dienos klausimas