Stintų sezonas jau visai čia pat. Netrukus šių žuvelių bus pilnos Kuršių marios ir visos Lietuvos turgavietės.

Paprastai stintos yra kepamos, marinuojamos arba rūkomos, bet šiandien siūlome išbandyti vieną netikėtą šių agurkais kvepiančių žuvų paruošimo būdą – rūkytomis stintomis įdarytus obuolius.

Pirmiausia kubeliais supjaustykite morkas, porus ir salierus. Visą šį daržovių mišinį apkepkite keptuvėje, kol suminkštės, užpilkite šiek tiek sultinio ar vandens ir patroškinkite.

Išvalytos rūkytos stintos smulkiai supjaustomos, tuomet sumaišomos su troškintomis daržovėmis ir šiek tiek majonezo.

Visas šis mišinys dedamas į išskobtus obuolius, kuriuos prieš tai vertėtų perpjauti pusiau ir kuriam laikui pamerkti į parūgštintą vandenį.

Žinoma, niekas negali pranokti tiesiog miltuose pavoliotų ir aliejuje paskrudintų stintų. Bet kodėl po geros stintų žūklės neišbandyti ko nors naujo?

Beje, šiam patiekalui puikiai tinka ir rūkytos strimelės. Jų juk taip pat nepaleidžiame.