Žuvis ir jų produktai turi daug vertingų savybių. Juose gausu riebaluose tirpių vitaminų A, D ir nemažai vandenyje tirpių B grupės vitaminų. Ant stalo patiekdami žuvį taip pat papildome mineralų, geležies, kalcio, kalio, fosforo, atsargas bei kompensuojame mikroelementų, jodo, floro, cinko, vario, stygių. Tačiau svarbiausia yra tai, kad žuvis – pats geriausias omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis.

Omega-3 riebiųjų rūgščių žmogaus organizmas pats pasigaminti negali, tačiau jų galima gauti valgant riebias ir pusriebes žuvis, lašišas, upėtakius, plačiakakčius, amūrus ar karpius. Siekiant didžiausios naudos sveikatai, geriausia rinktis gyvas arba šviežias atvėsintas žuvis. Jei galvojate apie ekologiją, parduotuvėse ieškokite Lietuvos ekologiniuose žuvininkystės ūkiuose užaugintų žuvų.

Gaudami pakankamą kiekį omega-3 riebalų rūgščių, sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje, be to, sustiprinsite regėjimą, būsite budresni, imlesni protiniam darbui. Žuvyse esantis vertingų medžiagų derinys apsaugo žmogų nuo širdies ir kraujagyslių ligų, sumažina infarkto, insulto riziką, gerina smegenų veiklą, stiprina imunitetą, regėjimą, apsaugo nuo alerginių reakcijų ir kai kurių vėžinių susirgimų,“ – žuvų naudą pabrėžia gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė. Todėl ieškant, kuo palepinti svečių gomurius per šventes, vertėtų nepamiršti gardžių ir sveikų žuvies patiekalų.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Valgyk sveikai: neriebi, pigi ir sveikatai naudinga žuvis

2018-01-09 13:15 Pasidalijimų 30 Komentarų 4

Valgyk sveikai: svečius vaišiname upėtakiu

2017-12-27 08:05 Pasidalijimų 9

Valgyk sveikai: kaip skaniai pagaminti lydeką

2017-12-24 10:45 Pasidalijimų 9 Komentarų 1