Pasaulinė medicina žuvis ir jų produktus priskiria prie sveikatą palaikančių maisto produktų, be to, žuvis – lengvas ir greitai virškinamas maistas. Vadinasi, valgydami daugiau žuvies švenčių metu galite išvengti ypač nemalonių šventinio persivalgymo pasekmių – išsipūtusio pilvo, sustojusios virškinimo sistemos, sunkumo jausmo. Tinkamai paruošę žuvies patiekalus galėsite nudžiuginti šeimą kvapniu ir, svarbiausia, sveiku maistu.

Ieškodamos ekologiškų ir sveikesnių sprendimų, atkreipkite dėmesį į žuvies kilmės vietą. Vietinės žuvų rūšys, tokios kaip karpiai, amūrai, plačiakakčiai, lydekos, upėtakiai, eršketai, išaugintos ekologiškuose Lietuvos žuvininkystės tvenkiniuose, nepaliks abejonių dėl žuvienos kokybės. „Tvenkiniuose auginamos visos vertingos, gerų maistinių savybių žuvys, kurios turi sukaupusios pakankamą kiekį baltymų ir žmogaus organizmui ypač svarbių amino rūgščių, gaunamų tik iš žuvies produktų. Būtent dėl aukščiau išvardintų savybių akvakultūros produktai vartotojų turėtų būti gerai vertinami“ – tvirtina Nacionalinės akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacijos direktorius Vytautas Andriuškevičius.

Svarbu atkreipti dėmesį į žuvies paruošimo būdą ir ją ruošiant stengtis naudoti kuo mažiau papildomų riebalų ir druskos. Be to, į racioną reikėtų įtraukti ne tik liesas, bet ir riebias ir pusiau riebias žuvis, upėtakius, šamus, karpius, plačiakakčius, nes būtent šiose žuvyse randama didžiausia sveikatingumui palaikyti būtinų omega-3 riebalų rūgščių koncentracija.