Nors natūralūs žuvies ištekliai Lietuvoje nėra gausūs, dėl gerai išvystytos žuvų veisimo praktikos, visi prekybos centruose ir turguose gali įsigyti šviežios ekologiškuose žuvininkystės ūkiuose išaugintos žuvies. Žuvis taip pat yra ir vienas pagrindinių žiemos švenčių patiekalų, todėl patarimų, kaip paruošti vieną ar kitą žuvį niekada nebus per daug.

Upėtakis

Upėtakis laikomas riebia žuvimi. Tačiau būtent riebiose žuvyse yra daugiausia omega-3 riebiųjų rūgščių. Nors pastaruoju metu daug žmonių atsisako riebios žuvies bijodami priaugti svorio, to daryti nevertėtų, nes omega-3 riebiosios rūgštys pasižymi riebalus skaidančiomis savybėmis, taigi, saikingai valgant riebias žuvis jos netgi gali pagerinti dietos rezultatus.
Su daržovėmis troškintas upėtakis

Reikės:
• 2 upėtakių (po 350 g)
• Šaukštas citrinų sulčių,
• Svogūnas;
• 150 g morkų,
• 100 g salierų,
• 150 g porų,
• Petražolių,
• 2 šaukštai sviesto,
• Šaukštas miltų,
• Lauro lapelis,
• 6 pipirai, šaukštelis druskos,
• 150 ml baltojo vyno.

Upėtakius nuskusti, nuplauti, nusausinti, vidų įtrinti citrinų sultimis. Svogūną, morkas ir salierą supjaustyti kubeliais, suberti į puodą ir kepti su sviestu kol suminkštės. Suberti miltus, prieskonius, supilti vyną ir 10 min. pavirti. Pasūdyti druska. Porą supjaustyti griežinėliais. Žuvį sudėti į puodą su daržovėmis, apibarstyti porais, uždengti ir troškinti. Išsitroškinusius upėtakius išgriebti ir sudėti į pakaitintą dubenį. Padažą pakaitinti, paskaninti prieskoniais ir užpilti žuvį. Patiekti apibarstytą petražolėmis.

Kablys.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Valgyk sveikai: neriebi, pigi ir sveikatai naudinga žuvis

2018-01-09 13:15 Pasidalijimų 30 Komentarų 4

Valgyk sveikai: svečius vaišiname upėtakiu

2017-12-27 08:05 Pasidalijimų 9

Valgyk sveikai: kaip skaniai pagaminti lydeką

2017-12-24 10:45 Pasidalijimų 9 Komentarų 1