Du jaunieji meškeriotojai, kaip yra įpratę, žvejojo netoli namų Meidstono mieste tekančioje Medway upėje. Žuvis jie jaukino į vandenį mesdami kukurūzų grūdus. Tačiau žvejyba apkarto, kai prie berniukų prisistatė miesto savivaldybės tvarkai nusamdytos bendrovės „Kingdom Security” pareigūnai ir pareiškė, kad už aplinkos teršimą skiria 80 svarų sterlingų baudą.

Tokia nesąmone pasipiktinę paaugliai atsisakė priimti baudų protokolus, tad prie upės net buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie įkalbėjo protokolus visgi priimti. Tiesa, vaikai su šia absurdiška istorija visgi nesitaikstė, o mieste dėl tokio sprendimo kilo nemažas nepasitenkinimas. Tad Meidstono savivaldybės tarybai teko baudą anuliuoti.

„Dėl tokios nesąmonės buvo gaištamas net policijos laikas. Juk berniukai tiesiog jaukino žuvis. Net jei jie būtų pribarstę kukurūzų ant kranto, buvo galima duoti pastabą, ir jie juos būtų susirinkę. Ar dabar bus baudžiami visi žvejai, kurie jaukins žuvis kokiais nors jaukais”, - žurnalui „Anglers Mail” piktinosi vienas miesto karpininkų klubo narys.

Beje, tai jau ne pirma absurdiška bauda, kurią Meidstone skiria „Kingdom Security”. Ši įmonė ne tik gauna atlygį už tvarkos priežiūrą, jai dar atitenka ir nemaža dalis nuo surinktų baudų. Tad žinoma, bendrovė yra suinteresuota tų baudų skirti kuo daugiau.