Lenkas Rado Papiewski dirba Didžiosios Britanijos meškeriotojus vienijančios organizacijos „Angling Trust” projekte „Building Bridges”. Šiuo projektu siekiama žvejojančius imigrantus integruoti į Anglijos meškeriotojų bendruomenę, mokyti juos vietinių žvejybos taisyklių ir žūklės etikos.

Tad prie vieno privataus tvenkinio išvydęs ženklą, kad jam ir jo tautiečiams bei kitiems rytų europiečiams čia draudžiama žvejoti, R. Papiewski nusprendė netylėti. Jis jau ėmėsi pirmųjų teisinių žingsnių, o dabar minios finansavimo platformoje „Crowdjustice” siekia surinkti 5000 svarų sterlingų advokato paslaugoms, kad galėtų kreiptis į teismą. Iki lėšų rinkimo kampanijos pabaigos likus beveik mėnesiui R. Papiewski jau pavyko gauti daugiau kaip 1000 svarų sterlingų. Jei norite prisidėti prie šios kovos, tai galite padaryti čia.

„Balandį atvykau prie šio tvenkinio, bet savininkas pareiškė, jog neleis man žvejoti. Jis įsitikinęs, kad lenkai ir rytų europiečiai tik ir taikosi jį apvogti. Nors tvenkinio savininkui siūliau keletą kitokių problemos sprendimo galimybių, ženklas toliau stovi, o imigrantams žvejoti neleidžiama”, - pasakoja R. Papiewski.

Iš pradžių R. Papiewski kreipėsi į policiją, bet ši kelti bylą atsisakė ir nukreipė į Lygių galimybių ir žmogaus teisių komisiją. Ši tvenkinio savininkui išsiuntė laišką, bet jokio atsakymo nesulaukė. Tuomet beliko kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

„Manome, kad tai yra Lygybės įstatymo pažeidimas ir norime pradėti teisinę procedūrą, tačiau ji gali kainuoti daugiau kaip 11 tūkst. svarų sterlingų. Noriu kovoti iki galo, todėl prašau visų finansinės pagalbos, kitaip turėsiu atsisakyti šios bylos”, - rašo R. Papiewski.

Kol kas rinkti pinigus jam sekasi neblogai, o tarp aukotojų matyti ne tik lenkiški, bet ir nemažai lietuviškų vardų. Pinigų šiai kovai aukoja ir britai, įsitikinę, kad žvejojančių imigrantų diskriminacija yra netoleruotina.