Paskutines penkias savaites Jungtinės Karalystės dangus buvo ypatingai šykštus – nelijo penkias savaites. Tai gali turėti pražūtingų pasekmių vietos ekosistemoms. Kai kurios upės taip nuseko, kad į gamtos reikalus teko įsikišti aplinkosaugininkams.

Viena žuvų gelbėjimo operacija vyko Temzės upėje. Upės atkarpoje ties Vorčesteršyru pradėjo trūkti deguonies upėtakiams ir lašišoms. Specialistai, su panašiomis problemomis susiduriantys kasmet, dūstančias žuvis perkėlė į kitą, nepavojingą, upės atkarpą.

Aplinkosaugininkai tikina su panašiomis problemomis susiduriantys kasmet, todėl yra visada pasiruošę vykti prie problematiškų upių atkarpų. Pasak jų, nerimauti nėra ko, nes net nedidelis lietus greitai atgaivina žuvis.

Paskutiniu metu aplinkosauginių institucijų ir žvejų nerimą pakurstė pasikartojantys pranešimai apie kritusius ūsorius. Reaguodama į sudėtingą padėtį, ūsorių žvejus vienijanti organizacija laikinai uždarė upes. Upėse, kuriose pastebėtos krintančios žuvys, negalima žvejoti nuo liepos 6 dienos.