Kiekviename iš šešių regionų bus atrinkti 20 savanorių, kuriuos mokys savo srities profesionalai. Mokymai prasidės nuo balandžio vidurio. Pasak „Angling Trust“ atstovų, dabar – tinkamas metas prisijungti prie aplinkos sergėtojų. Praleidus šią progą kitas kvietimas ir mokymai greičiausiai bus vykdomi tik kitiemet.

Naujiesiems neetatiniams aplinkosaugos inspektoriams nekeliami aukšti reikalavimai. Pakanka vidutinių anglų kalbos žinių ir meilės žvejybai. Priimant naujus savanorius jokių testų atlikti nereikės. Užteks adresu karen.sarkar@anglingtrust.net atsiųsti trumpą prisistatymą su motyvaciniu laišku.

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje yra apie 500 neetatinių aplinkos apsaugos pareigūnų. Tarp jų – ir mūsų tautiečių bei imigrantų iš kitų Europos šalių pavardės. Savanoriškai gamtą saugo 15 lenkų tautybės meškeriotojų, 20 rumunų ir 5 lietuviai.

Pastaraisiais metais, į Angliją suplūdus imigrantams iš kitų Europos šalių, šalies aplinkosauginės organizacijos susidūrė su nemenku iššūkiu. Statistinės suvestinės parodė, kad ne visi atvykėliai yra informuoti apie vietos žūklės taisykles, todėl tarp sulaikytų brakonierių rasti Baltijos šalių, Rumunijos, Lenkijos piliečių pavardžių tapo norma.

Neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių programa – puikus būdas žvejams pamokyti savo kolegas žvejybos taisyklių ir prisidėti prie gražesnių mėgėjiškos žūklės tradicijų bei įsilieti į bendraminčių būrį.