Žvejus vienijanti Didžiosios Britanijos organizacija „Angling Trust” pristatė išmanųjį įrankį „Angling Alert”, kuris leis visuomenei operatyviai iš įvairių institucijų gauti pranešimus apie žūklės srityje padarytus nusižengimus ar kitus su žūkle susijusius nusikaltimus.

Visiems programėlės „Angling Alert” vartotojams pranešimus siųs policija, Aplinkos apsaugos agentūra, Nacionalinė nusikaltimų prieš laukinius gyvūnus tarnyba bei pati „Angling Trust”. Visos šių institucijų naujienos kaip nors susijusios su žvejyba pas programėlės vartotojus atkeliaus elektroniniu paštu arba SMS žinute.

„Angling Alert” yra finansuoja už žūklės leidimus surinktomis lėšomis. Šį projektą administruoja kompanija „Visav”, kuri Didžiojoje Britanijoje jau yra įdiegusi tokius išmaniuosius nusikalstamumo mažinimo įrankius kaip „Rural Crime”, „Neigbourhoo watch” ar „Crimestoppers”.

Mūsų žvejybos kontrolės skyrius, kuriam priklauso ir neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, kartu su partneriais dirbs, kad ši sistema būtų efektyvi ir padėtų žvejams visoje Jungtinėje Karalystėje.
Dilip Sarkar

Visi registruoti „Angling Alert” vartotojai gali pasirinkti savo pageidaujamą kalbą ir kitus nustatymus, kad gautų tik jiems aktalias naujienas. Pavyzdžiui, šiuo metu „Angling Alert” yra paskelbtas pranešimas apie Vakarų Sasekse iš automobilio pavogtus žūklės įrankius, tenykščiai žvejai įspėjami neprarasti budrumo, o pastebėję ką nors neįprasto pranešti policijai.

„Mūsų žvejybos kontrolės skyrius, kuriam priklauso ir neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, kartu su partneriais dirbs, kad ši sistema būtų efektyvi ir padėtų žvejams visoje Jungtinėje Karalystėje. Taip pat yra nemažai problemų dėl žūklės įrankių vagysčių iš privačių asmenų ir parduotuvių, tikimės, kad „Angling Alert” padės šias problemas spręsti”, - sakė vienas „Angling Trust” vadovų Dilipas Sarkaras.

„Žvejybos pažeidimų tyrimų sėkmė labai priklauso nuo pagalbos, kurią suteikia žvejai. Dabar galėsime jiems operatyviai pranešti apie ypatingus nelegalios žūklės atvejus ir tikėtis iš jų papildomos informacijos”, - pridūrė Aplinkos apsaugos agentūros vadovė Sarah Chare.