Vis dėlto, įsijautus į pavasarinės žvejybos įkarštį, svarbu išlikti kukliems. Vienos žvejybos metu taisyklės leidžia pasiimti ne daugiau kaip tris lydekas. Mažesni nei 45 cm ilgio laimikiai turėtų būti nedelsiant paleidžiami į vandenį.

Taip pat vakar įsigaliojo draudimas Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose žvejoti karšius. Čia sugauti karšiai turi keliauti į atgal į vandenį.

Žuvys, suleistos į tinklelį sugautam laimikiui laikyti, nesvarbu, ar jos gyvybingos, ar ne, laikomos laimikiu ir už jas privalu atlyginti padarytą žalą – po 60 eurų už kiekvieną karšį. Jeigu žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, teks sumokėti tris kartus daugiau – 180 eurų už kiekvieną karšį. Už pažeidimą papildomai teks sumokėti ir iki 300 eurų baudą, be to, bus konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės (meškerės, valtys ir kt.). Siekiant apsaugoti karšių ir kitų žuvų nerštą 400 m zonoje apie Dabintos pusiasalį Kauno mariose, čia nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. draudžiama bet kokia žvejyba. Žvejams taip pat primenama, kad iki gegužės 15 d. dar draudžiama žvejoti kiršlius ir salačius, o iki gegužės 20 d. – sterkus.