Vis dėlto, aplinkosaugininkai primena, kad žuvų dydžio apribojimų vis viena reikės paisyti, sugautos lydekos privalės būti ne mažesnės nei 45 cm. Taip pat meškeriotojai į namus galės pasiimti ne daugiau nei 3 lydekas.

Lydekos – vienos plėšriausių Lietuvos vandenyse gyvenančių žuvų. Net 40 – 60% jų mitybos raciono sudaro gyvos žuvys, taip pat lydekos minta ir vėžiagyviais, varlėmis bei kirmėlėmis. Dėl šios priežasties didelė dalis meškeriotojų lydekų žūklei renkasi žvejybą gyva žuvele.
Pirmųjų sezono lydekų žvejams patariama ieškoti sekliose įlankose, netoli pakrantės žolių, kur lydekas vilioja labiau įšilęs vanduo. Tiesa, net ir sumaniai parinkta žūklavietė gali negarantuoti įspūdingo laimikio. Po neršto žymiai didesnė tikimybė masalu sugundyti nedideles, vos 1,5 – 2kg perkopusias margąsias.

Turėsite didesnę tikimybę sugauti lydeką, jei žvejosite netoli karpių buveinių. Karpiai – itin intensyviai besimaitinančios žuvys, o tokios žuvys paprastai ypatingai traukia plėšrūnus. Tikslią priežastį, kodėl karpiais garsėjančiose vietose būriuojasi ir lydekos, pasakyti sunku, tačiau greičiausiai taip yra dėl to, kad šiose vietose gausu maistinių medžiagų, todėl jos pritraukia ir potencialų lydekų grobį.

KABLYS.lt primena žvejams, besidžiaugiantiems margųjų plėšrūnių žūklės pradžia, nepamiršti, kad aplink Kauno mariose esantį Dabintos pusiasalį nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. draudžiama bet kokia žvejyba, įskaitant ir lydekų žūklę.