Dalį sparčiai artėjančio lašišų žūklės sezono šias žuvis gaudysime taip pat kaip ir iki šiol, o dalį be išimčių galios „pagavai – paleisk” taisyklė. Tokį sprendimą priėmė šią savaitę posėdžiavusi Mėgėjų žūklės taryba.

Mėgėjų žūklės tarybos posėdyje svarstant licencinės lašišų ir šlakių žūklės problemas buvo siūloma įvairių sprendimų – kelti licencijų kainas, įvesti skirtingų tipų licencijas žuvies paėmimui ir „pagavai – paleisk” principui ir panašiai. Tačiau paaiškėjo, kad norint visa tai padaryti reikia keisti Mėgėjų žūklės taisykles reglamentuojančius įstatymus.

To padaryti iki atinančio rudens tikrai nepavyktų, tad daug pokyčių lašišautojai šiemet dar nesulauks. Tačiau vienas pasikeitimas bus labai svarbus.

Mėgėjų žūklės taryba nusprendė, kad šiemet iki spalio 1-osios lašišos bus gaudomos taip pat kaip ir iki šiol. Tuo metu dvi savaites po spalio 1-osios, iki lašišų sezono pabaigos, galios absoliuti „pagavai – paleisk” taisyklė.

Lašišautojai jau seniai kalba, kad prasidėjus lašišų ir šlakių žūklės sezono įkarščiui meškeriotojų spaudimas pagrindinėms šių žuvų migracijos upėms pasidaro smarkiai per didelis. Tad bus įdomu stebėti, ar sezono pabaigoje, kai lašišų nebebus galima imti namo, tas spaudimas sumažės.