Ar pritartumėte, kad rudenį lašišas būtų galima gaudyti tik laikantis pagavai-paleisk taisyklės, bet žiemos sezonas prasidėtų prieš Kalėdas? Tokį klausimą savo skaitytojams uždavė portalas KABLYS.lt.

Portalo surengtoje apklausoje sudalyvavo daugiau kaip 700 meškeriotojų, o jų nuomonės pasiskirstė praktiškai po lygiai.

45 proc. apklausos dalyvių pareiškė, kad jie mielai anksčiau pradėtų žieminį lašišų ir šlakių žūklės sezoną, o už tai sutiktų su reikalavimu priešnerštinio sezono metu absoliučiai visas žuvis paleisti į vandenį. Vos truputį daugiau – 47 procentai apklausos dalyvių – pareiškė, kad tokiam sprendimui nepritartų. Dar 8 proc. meškeriotojų teigia, kad jiems lašišos apskritai nerūpi.

Kaip portalas KABLYS.lt jau rašė, meškeriotojų pasaulio užkulisiuose svarstoma idėja, kad galbūt kai kurios iki sausio 1-osios šiuo metu žvejams uždraustos upės galėtų būti atvertos anksčiau – gruodžio 20-ąją. Toks sprendimas žvejams leistų jau tarpšventiniu laikotarpiu čiupti spiningus ar muselines meškeres ir keliauti gaudyti po neršto jūros link besiritančių šlakių bei lašišų.

Kol kas svarstoma, kad lašišautojams būtų anksčiau atidarytos didžiosios upės – Neris, Minija, abi Šventosios, galbūt Dubysa.