R. Krameris IGFA dar vadovaus iki šių metų rugpjūčio, o tada užleis vietą naujai vadovybei. Pasitraukęs iš posto ilgametis IGFA vadovas žada daugiau laiko praleisti su šeima ir dairytis naujų iššūkių. R. Kramerio vadovavimo laikotarpis siejamas su milžinišku mėgėjų žūklės išpopuliarėjimu visame pasaulyje žūklės įrankių bei paslaugų verslo augimu.

„Per pastarąjį dešimtmetį nuveikėme išties daug išplėtodami tarptautinę veiklą ir priimdami daug originalių sprendimų. Bet dabar atėjo laikas perduoti organizacijos vairą į naujas rankas, kad evoliuciją tęstųsi ir XXI amžiuje”, – IGFA pranešime spaudai cituojamas R. Krameris.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad organizacijos laimėjimai populiarinant mėgėjišką žūklę visame pasaulyje prisidėjo prie IGFA partnerių – garsiausių žūklės įrankių gamintojų – augimo. Daugėjant žvejų, daugiau pajamų gavo ir juos aptarnaujantis verslas.

Per pastarąjį dešimtmetį nuveikėme išties daug išplėtodami tarptautinę veiklą ir priimdami daug originalių sprendimų. Bet dabar atėjo laikas perduoti organizacijos vairą į naujas rankas, kad evoliuciją tęstųsi ir XXI amžiuje.
Robas Krameris, IGFA

Be to, savo vadovavimo metu R. Krameris itin daug dėmesio skyrė mokslinių tyrimų apie žuvis skatinimui, etiškos žūklės švietimui, kai kuriose šalyse IGFA ekspertai net padėjo kurti žūklės taisykles ar tarpininkavo žvejų mėgėjų interesus ginant vyriausybėse.

IGFA yra tarptautinė pelno nesiekianti organizacija, kurios pagrindiniai tikslai yra populiarinti mėgėjišką žūklę, skatinti žvejų etiką, prisidėti prie mokslinių tyrimų ir žvejybos reguliavimo kūrimo. Be to, IGFA registruoja pasaulio rekordus ir tik šios organizacijos pripažinto rekordo savininkai gali oficialiai girtis sugavę didžiausią tam tikros rūšies žuvį visame pasaulyje.