Fluorokarbonas, skirtingai nei pintas valas, yra atsparesnis įvairiems pažeidimams, pavyzdžiui, nebijo trinties į akmenį. Tai itin svarbu upėje, kuomet žvejojame sekliuose akmenuotuose ruožuose. Taip pat fluorokarbono pavadėlis naudojamas šapalų, ešerių žvejyboje, kai kurie žvejai naudoja fluorokarbono pavadėlį apsisaugoti nuo lydekų.

Rišdamas fluorokarbono pavadėlį dažniausiai atmatuoju apie 1,5 m ilgio valą ir rišu jį prie savo pagrindinio valo. Žvejodamas su UL (Ultra-light) spiningu šapalus, kaip pagrindinį valą naudoju pintą valą.

Šapalams naudoju apie 0,12 mm - 0,14 mm storio pintą valą, o fluorokarbono pavadėlį - 0,2 mm - 0,23 mm storio. Toks pavadėlis yra pakankamai stiprus ir gali išlaikyti didelę žuvį, tačiau taip pat ir pakankamai mažas, kad šapalai jo nesibaidytų.

Kodėl nenaudoju viso fluorokarboninio valo?

Fluorokarbono valas yra labai tamprus, todėl naudojant jį kaip pagrindinį valą, būtų labai sunku tinkamai pakirsti žuvį, taip pat žuvis lengviau gali pabėgti. Fluorokarbono pavadėlis leidžia to išvengti, nes 1,5 m ilgio pavadėlis nėra toks didelis, kad sukeltų sunkumų pakertant žuvį, tačiau padeda apsisaugoti nuo aukščiau išvardytų pavojų.

Taigi, labai svarbu, kad mazgas būtų kokybiškas, netrukdytų užmesti ir būtų stiprus. Todėl dabar norėčiau jums parodyti mazgą, kurį naudoju pats. Verta paminėti, jog šis mazgas manęs dar nė karto nenuvylė.

Daugiau žūklės patarimų rasite tinklaraštyje braidau.lt