Apžiūrėkite dugną

Geros PVC valties dugnas turi būti kietas ir pritaikytas jūsų žvejybos poreikiams. Jei ketinate valtyje praleisti daug laiko ar meškerioti atsistoję, rinkitės kietadugnes valtis. Jei labiau mėgstate trumpas išvykas, puikiai tiks ir valtis pripučiamu dugnu. Verčiau nepagailėkite pinigų ir ieškokite valties, komplektuojamos su didesniu aliuminio ar faneros lapų dugnu.

Nuspręskite, su kuo žvejosite

Prieš rinkdamiesi valtį, apsvarstykite, kiek bičiulių žvejos kartu su jumis. Parduotuvėse galite rasti ir labai mažyčių, vos poros metrų ilgio, valčių, bet be jūsų tokioje valtyje niekas netilps. Jei mėgstate žvejoti vienas, dairykitės į 2,5 metrų ilgio valtis, o jeigu mėgstate žvejoti su draugu (-e), jums prireiks maždaug 3 metrų ilgio valties.

Nepamirškite irklų ir vietos varikliui

Net jeigu žvejosite tik irkluojami, geriau rinkitės valtį su vieta varikliui. Tokia valtis bus žymiai plačiau panaudojama ir net jeigu neketinate prie valties tvirtinti variklio, prie transo galėsite pritvirtinti laikiklį echolotui ar spiningui. Jei ieškote dar didesnio komforto, atkreipkite dėmesį į valtis su transo ratukais. Jie pravers tuo atveju, jei nepavyks privažiuoti iki vandens telkinio kranto. Pasinaudoję primontuojamas ratukais savo vandens transporto priemonę nesunkiai nutempsite į vandenį.

Būkite išrankus medžiagai

PVC audinys yra geriausias pasirinkimas, jei planuojate pirkti pripučiamą valtį. Ši medžiaga yra ilgaamžė ir nebijo pažeidimų. Valties patvarumas taip pat priklauso nuo PVC medžiagos sluoksnių ir PVC storio. Jei valtį naudosite nuolat, rinkitės daugiau nei 4 PVC sluoksnių valtį.

Ieškokite lengvai transformuojamos valties

Iš praktikos galime pasakyti, kad geriausia valtis yra ta, kurią nesunku modifikuoti. Ieškokite valties, kurios sėdynes priklausomai nuo žūklės sąlygų galėsite sustumti į vieną ar į kitą pusę. Tokioje valtyje būsite pasiruošęs įvairiems žvejybos scenarijams.

Nepamirškite saugumo

Ieškokite valties, kurią juosia virvė, skirta įsikibti. Ši virvė bus nepakeičiamas pagalbininkas, esant dideliam bangavimui ar iškritus už borto. Be to, prie jos galėsite pritvirtinti inkaro virvę. Taip pat atkreipkite dėmesį į valties formą. Jei ketinate prie valties tvirtinti galingą variklį, būtinai ieškokite transporto priemonės su kyliu. Jis padės apsisaugoti nuo apsivertimo ir lengviau suvaldyti valtį. Nepamirškite apgalvoti ir valties bortų aukštį. Žemabortė valtis sunkiau grumsis su dideliu bangavimu, ją bus lengviau prisemti, tačiau valčiai su labai dideliais oro balionais prireiks galingesnio variklio.

Atkreipkite dėmesį į smulkmenas

Prie valties baliono tvirtinama inkaro virvės kilpa atrodo tikras mažmožis, tačiau jis tikrai padės geriau susikaupti žvejybai ir tausos jūsų transporto priemonę. Pervėrę inkaro virvę per kilpą galėsite būti ramūs, kad virvė neslidinės iš vieno borto šono į kitą, o valties medžiaga nebus bereikalingai trinama ištraukiant ir nuleidžiant inkarą.