1937 m. JAV Ajovos valstijoje 16-metis paauglys Berkley Bedellis gavo 50 dolerių už laikraščių išvežiojimą, kuriuos investavo į muselių rišimo įrangą ir medžiagas. Dar medžiagų jis pasirūpino apipešiodamas šeimos šunį, kiaules ir vištas. Taip atsirado „Berkley Fly Co”.

Savo rištas museles B. Bedellis išvežiojo po vietines žūklės reikmenų parduotuves, kur jos susilaukė šiokios tokios sėkmės. 1939 m. Berkley'us baigė mokyklą ir įdarbino porą vietinių merginų, kurias apmokė rišti museles, pinti šilko pavadėlius ir gaminti plieninius pavadėlius. Taip būsimosios „Berkley” kompanijos asortimentas išsiplėtė pirmąjį kartą.

Vėliau B. Bedellio gyvenime sekė studijos universitete, tarnavimas kariuomenėje, po kurios jis grįžo prie savo verslo, pagrindinį dėmesį skirdamas dantytųjų plėšrūnių žūklei reikalingiems plieniniams pavadėliams.

Vieną dieną vartydamas mokslo populiarinimo žurnalą B. Bedellis sužinojo apie vieną kompaniją, gaminančią nailono dangą, skirtą burlaivių tvirtinimui. Pradedantysis verslininkams su šia kompanija iškart susisiekė ir pasaulį išvydo „Steelon” - nailonu dengti plieniniai pavadėliai, kurie buvo žymiai plonesni, minkštesni ir mažiau griozdiški nei bet kurie kiti to meto pavadėliai.

Dar po kiek laiko B. Bedellis jau pats įsigijo nailono gamybos licenciją, kuri tuo metu priklausė bendrovei „DuPont” ir eksperimentuodamas atrado, kad iš šios medžiagos galima gaminti valus. Taip atsirado monofilamentinės gijos „Private Mono” bei „Dew Flex”, o kiek vėliau ir populiarioji, iki šiol gaminama, „Trilene” valų serija.

Norėdamas išpopuliarinti naujosios technologijos valą. B. Bedellis tūkstančius jo pakuočių išsiuntinėjo daugybei JAV parduotuvių ir paprašė, kad jos šį valą tiesiog dovanotų savo klientams. Žvejams naujasis produktas taip patiko, kad kitą kartą jie jau mokėjo už jį pinigus.

Smarkiai išaugus pajamoms B. Bedellis neskubėjo mėgautis prabangą ir didžiąją lėšų dalį investavo į mokslinius tyrimus. Tai 1960 m. leido pradėti gaminti įvairios paskirties meškeres, 1980 m. - minkštuosius spiningo masalus, maždaug prieš 20 metų rimtai prisidėti prie pintų valų revoliucijos, o galiausiai sukurti ir pirmuosius „valgomus” guminukus.