„Kaip reikėtų keisti licencinės lašišų ir šlakių žūklės tvarką”, – portalas KABLYS.lt pasiteiravo savo skaitytojų. Šioje apklausoje sudalyvavo daugiau kaip 1000 meškeriotojų, o jų nuomonės gana smarkiai išsiskyrė.

12 proc. meškeriotojų mano, kad licencijos, leidžiančios sugauti ir namo parsinešti sugautą lašišą ar šlakį, turėtų būti brangesnės. Tai esą leistų sumažinti spaudimą upių pakrantėms.

Ketvirtadalis nuomonę pareiškusių žvejų teigia, kad licencijų branginti nereikia, nes normalizuoti lašišų gaudytojų skaičių galima paprastesniu būdu – tiesiog į tam tikras upes ar tam tikrus jų ruožus parduoti tik ribotą skaičių licencijų.

15 proc. žvejų yra įsitikinę, kad visas problemas vienu ypu išspręstų vienintelis draudimas – rudeninio sezono metu be išimties taikyti „pagavai-paleisk” taisyklę.

Visgi daugiausiai meškeriotojų – net 50 procentų – sako, jog nieko keisti nereikia, o licencinė lašišų žūklės tvarka yra gera tokia, kokia galioja šiuo metu.

Kaip portalas KABLYS.lt jau rašė, kokie nors licencinės lašišų ir šlakių žūklės pokyčiai vis tiek bus. Jų imtis verčia ir faktas, jog į mūsų upes atplaukia vis mažiau lašišų patinų, o tai kelia grėsmę sėkmingam karališkųjų žuvų nerštui. Lašišų reproduktorius dirbtiniam naršinimui gaudantys