Vidurdienis prie ežero

Dažniausiai visa jūsų šeimyna norės vykti į gamtą pačiu karščiausiu paros metu. Žmonai, greičiausiai, reiks pasideginti, vaikams – pasimaudyti, šuniui – pabėgioti tada, kai saulė „maloniai“ plieskia savo spinduliais. Žinoma, tai – pats blogiausias meta žvejybai. Ežero pasirinkimas bus toks, kur ne meškerioti, o ilsėtis bus patogiau: ilgas atabradas, kažkokia aikštelė ar pliažas įsikurti. Reikia dar paminėti, kad jūsų automobilis bus prikrautas ne meškerių, o gultų, pripučiamų ratų ir čiužinių. Turės atsirasti vietos ir kepsninei, šaltkrepšiams su maisto produktais ir t.t. Tai pat, jūsų žmona ir vaikai tikrai nebus patenkinti, jei didžiąją dienos dalį praleisite kažkur meldynuose, užmetęs dugnines – jiems reiks bendravimo! Tai ką gi, mielas mano meškerės broli, tau daryti? Išeitis vis dėl to yra!

Mobilumas

Teks atsisakyti kalno daiktų. Palikti namuose šūsnis meškerių, pašarų kibirus, daiktadėžes su visokio plauko masalais ir viliokliais, kėdutes ir platformas. Jei esate iki kaulų smegenų plūdininkas – jums užteks vienos 5 ar 6 metrų meškerės be ritės. Jei iki panagių spiningautojas – lengvos ar labai lengvos klasės spiningo. Fyderio fanatui situacija kiek prastesnė, bet lengvos klasės kotukas turėtų jus išgelbėt.

Plūdinės ir dugninės žūklės reikmenys

Masalai

Vasara, šiltas vanduo, vidurdienis – tai tikrai ne gyvūninės kilmės masalų laikas. Kukurūzai, perlinės kruopos, kviečiai, tešlos, įvairios peletės – štai ko jums reiks. Svarbiausia, kad masalai užimtų mažai vietos, greit negestų ir būtų efektyvus. Spiningautojams užteks kelių atspalvių ir dydžių, vadinamų „valgomų“, silikoninių masalų su įprastais ar ofsetiniais galvakabliais.

Spiningo reikmenys

Žuvys

Žuvys slėpsis nuo ryškios saulės žolynuose, tarp lelijų lapų, ties stačiais skardžiais, po palinkusiais medžiais. Jas ten ir gaudykite. Jei žvejosite plūdine ar lengva dugnine meškere, orientuokitės į kuojas, raudes – jas lengvai rasite žolynuose ar ties jų ir atviro vandens riba. Spiningautojai ešerius ar lydekaites aptiks ties pirmu pakrantės skardžiu, netoli žolių juostos.

Technika ir taktika

Kadangi būsite su šeima ir didžiąją dalį laiko skirsite jiems, būkite greiti ir operatyvūs. Kaip jau minėjau, greičiausiai ten, kur įsikursite, žūklės sąlygos bus nekokios, tačiau, geriau apsidairę, manau, atrasite tinkamą vietelę meškeriojimui. Nueikite ar nubriskite iki jos, pametėkite saują kukurūzų. Užmeskite plūdę. Nustebsite, kaip greit užkibs raudė ar kuoja. Pagavę kelias žuvis, grįžkite atgal pas šeimyną. Panašiai bus ir su spiningu. Pamėtykite guminuką ties pirmojo pagilėjimo pradžia ir pašokdinkite dugnu. Pamatysite, kaip atradę tinkamą spalvą, sugausite ešerį ar net lydekaitę. Pagavę kelis plėšrūnus, vėl galite grįžti – su žmona dalintis savaitės įvykiais, pažaisti su vaiku. „Apsiginklavę“ lengvu fyderiu ir į mažą šėryklėlę įdėję musės lervų ar smulkių pelečių, taip pat sulauksite greitų kibimų. Ir vėl atgal, kepti šeimai iškylos barbekiu. Ir žvejybos noro „kirminas“ numarintas, ir šeima laiminga!