Didžiosios Britanijos aplinkosauginėje organizacijoje „Angling Trust“ dirbantis lietuvis Martynas Pranaitis nuogąstauja, kartais lietuviai gauna pylos vien dėl klaidingo manymo, jog aplinkosaugos taisyklės Anglijoje ir Lietuvoje yra tos pačios. Pastaruoju metu kyla daug nesklandumų dėl priėjimo prie pakrantės zonos.

„Lietuvoje, kiek žinau, aplinkos apsauga organizuoja reidus „Tvora“, kurių metu baudžia neteisėtai užtvertus priėjimus prie vandens. Dėl šios priežasties daugelis lietuvių žvejų ir ne tik nesupranta, kaip Anglijoje upė gali priklausyti žmogui, gyvenančiam ant upės kranto, arba ūkininkui, kurio dirvonai tęsiasi kilometrus šalia upės,“ – pasakojo aplinkos apsaugos inspektorius.

Šia situacija susirūpinta, gavus labai daug pranešimų iš policijos ir žemės savininkų. Gyventojai skundžiasi, esą žvejai, brisdami upe ar vaikščiodami pakrantėmis, įsibrauna į privačias teritorijas.

„Visos upės Anglijoje priklauso klubams, ūkininkams arba privatiems asmenims. Tokiu atveju ir upės vaga jiems priklauso iki vidurio upės, o kadangi ir iš kitos upės pusės žemės kažkam priklauso, tai ir leidimo reikia atskiro,“ – pasakojo Martynas, įspėdamas Anglijoje gyvenančius žvejus atidžiai įsigilinti į šalies aplinkosaugos įstatymus.

Daugiau apie žūklės taisykles Anglijoje ir Velse žiūrėkite vaizdo įraše: