Ministrui A. Verygai gal kas nors pripasakojo per daug senų rusiškų anekdotų apie vyrus, kurie į žvejybą net meškerių neima, bet tie anekdotai yra labai toli nuo tiesos. Jau seniai praėjo laikai, kai į žvejybą buvo keliaujama „perlaužti” buteliuko. Gyvename pasaulyje, kuriame laiko žvejybai lieka vis mažiau, o pati žvejyba kainuoja vis daugiau. Tad niekas nebešvaisto to brangaus laiko gerdamas.

O jei lapkričio naktį prie Nemuno gaudydami vėgėles vyrai ir „perlaužia” tą buteliuką, tai vis tiek dar neteko girdėti, kad vėgėlių žūklė kam nors būtų tapusi alkoholizmo priežastimi. Sezonas trunka neilgai.

Nemažai klausimų kyla ir dėl ministro idėjos įgyvendinimo. Pavyzdžiui, kas tikrins, ar meškeriotojas nėra išgėręs? Ar policininkai bus susodinti ir į valtis, kad vaikytųsi žvejus? Ar alkotesteriais bus apginkluoti gamtos apsaugos inspektoriai? Bet juk alaus skardinė žalos gamtai nedaro, kol nėra į tą gamtą išmetama.

Liūdniausia, kad po šia ministro idėja slypi įsitikinimas, kad meškeriotojai tai kažkokie tuščiai laiką švaistantys pusiau bedarbiai, kurie sėdi prie vandens ir geria užuot padarę ką nors naudingo.

Iš tiesų, ministre, gerti galima baruose ar namie. O žvejyba yra tiesiog puikus laisvalaikio praleidimo būdas, kuris, jūsų žiniai, yra naudingas sveikatai, ir tai įrodyta tyrimais.

Tarp kitko, tam laisvalaikiui, kuris stiprina mūsų sveikatą, dažnai išleidžiame daugiau nei uždirba gydytojai rezidentai. Tad eikite ir rūpinkitės realiomis problemomis, o mes jau kaip nors neprasigersime ir be jūsų priežiūros.