Alytus. Metelių regioninio parko duomenimis, Dusios ežeras pilnai užšalo tik šiandien, sausio 11 d. Jo ledo storis tik 3 cm. Lipti jokiu būdu negalima. Metelių ežere ledo storis įvairuoja nuo 12 cm iki 6 cm (labiau apsnigtose vietose), tad reikia būti atsargiems. Obelijos ežeras patikimai užšalęs, ledo storis – apie 8 – 10 cm.

Lazdijai. Veisiejų ežeras užšalęs, matosi nemažai žvejų. Kiti rajono ežerai irgi su ledu. Informacijos apie ledo storius kol kas nėra, bet žvejų ant ledo beveik visur matyti.

Marijampolė. Visi tvenkiniai ir rajono ežerai užšalę. Tvenkiniuose ledas net 20 cm.

Kaunas. Šalčiai pagaliau įveikė Kauno marias. Ešerių kibimas ten bent jau ketvirtadienį ten buvo puikus. Daugiausia žmonių ketvirtadienį žvejojo Biliūno įlankoje, Grabuciškėse, prie Kruonio. Ledo storis – apie 10-15 cm. Ties Piliuona, Šlienava žvejojama tik pakraščiuose. Lampėdžių karjeras užtrauktas, bet bent ketvirtadienį ledas buvo dar gana buvo plonas. Labiau apsnigtose vietose – tik apie 5 cm. Tad reikia būti atsargiems.

Nevėžyje jau žvejojama – užšalusi didžioji duobė ties Užliedžiais, kitos populiarios tarp kauniečių vietos, bet ledas vis dar labai plonas. Ketvirtadienį važiuojant automagistrale per tiltą dar matėsi neužšalusi jo vaga, tad srovėje reikia būti atsargiems. Ariogalos karjere – patikimas ledas.

Vilnius. Laiko visų aplinkinių ežerų ledas. Net Asvejoje jau žvejojama. Kai kuriose ežeruose į Molėtų pusę gerai kimba seliavos.

Utena. Užtraukti visi ežerai, bet ant nesenai užšalusių badžiusių lipti ant didžiųjų dar nėra. Aisete meškeriotojai tupi ant ledo virš 34 m gylių ir gaudo stinteles. Ledo storis ten – apie 15 cm.

Molėtai. Užtraukti ledu praktiškai visi rajono ežerai, tačiau patikimos informacijos, koks jo storis nedaug. Patikimas ledas ant Galuono ežero – ketvirtadienį jis jau buvo 7 cm, o po šaltosios nakties turėjo dar pastorėti. Kalbama, kad kažkas žvejoja ir Siesarties ežere, tačiau tikros žinios bus tik po savaitgalio. Vis mažesni ir seklesni ežerai senai užšalę. Daug kur užsidėjęs dvigubas ledas.

Panevėžys. Panevėžio mariose ledo storis vietomis 25, vietomis gal net 30 cm. Kupriškio mariose vaikštoma beveik po visą plotą, išskyrus ruožą nuo vadinamosios siurblinės iki užtvankos. Mūšoje daugelyje vietų žvejojama, tačiau bent ketvirtadienį ties Saločiais dar buvo neužšalusių ar pavojingų vietų. Nevėžis užšalęs vietomis. Daug kur ledas laiko, tačiau ir pačiame Panevėžio centre yra atvirų vietų, kur plaukioja antys.

Zarasai. Patikimai užšalusios tiek Antaliepties marios ir vis ežerai. Luodyje ketvirtadienį gerai kibo ešeriai, Čičiryje – seliavos.

Na, ir pagaliau, Klaipėda. Deja, bet ledu Kuršių mariose bent jau kol kas net nekvepia. Kad užšaltų marios, reikia, kad bent savaitėlę laikytųsi be jokių atlydžių ne aukštesnė kaip -5 C temperatūra. Tačiau šlakių gaudymui oras nusimato puikus. Šaltis kiek praskaidrino vandenį, tad galima tikėtis geros žūklės. Nebent vandenį sudrumstų lietus, kurio savaitgalį lyg ir žada sinoptikai.

Tokios tad puikios naujienos iš mūsų Lietuvos kampelių. Puikaus jums savaitgalio ir bent sprindžio tvirto ledo po kojomis.