Jutos gubernatorius Gary Herbertas prieš savaitę naujajam JAV prezidentui Donaldui Trumpui įteikė rezoliuciją, kuria raginama panaikinti šioje valstijoje esantį Lokio ausų nacionalinį parką. Šiame beveik prieš 100 metų įkurtame parke saugomos gamtos gėrybės išsidėsčiusios daugiau kaip 500 tūkst. hektarų teritorijoje. Bėda, kad toje teritorijoje po žeme slypi daug vertingų iškasenų, į kurias ir norėtų kėsintis valdžia.

Reaguodama į tokius planus kompanija „Patagonija” pareiškė, kad nedalyvaus kasmetinėje žvejybos ir aktyvaus laisvalaikio prekių parodoje ir paragino parodos organizatorius pasieškoti kitos valstijos.

Akivaizdu, kad išrinktiems valstijos pareigūnams nė kiek nerūpi viešųjų žemių išsaugojimas. Jiems taip pat nerūpi 122 tūkst. darbo vietų ir 12 mlrd. dolerių vartotojų išlaidų. Būtent tiek valstijos ekonomikai atneša aktyvaus poilsio pramonė.
„Patagonia” prezidentas ir generalinis direktorius Rose Marcario

Paroda Jutos valstijoje rengiama nuo 1996 metų, o jos įtaka valstijos ekonomikai kasmet siekia apie 45 mln. JAV dolerių. Tai viena didžiausių tokio tipo parodų už Atlanto. Muselinė žūklė Jungtinėse Amerikos Valstijose yra itin populiari, tad „Patagonia” pasitraukimas parodos rengėjams gali tapti dideliu galvos skausmu.

„Akivaizdu, kad išrinktiems valstijos pareigūnams nė kiek nerūpi viešųjų žemių išsaugojimas. Jiems taip pat nerūpi 122 tūkst. darbo vietų ir 12 mlrd. dolerių vartotojų išlaidų. Būtent tiek valstijos ekonomikai atneša aktyvaus poilsio pramonė. Aktyvus laisvalaikis yra mūsų verslo pagrindas, todėl mes parodoje nedalyvausime. Taip pat pasielgti raginame ir kitas bendroves”, – pranešime spaudai cituojamas „Patagonia” prezidentas ir generalinis direktorius Rose Marcario.