Rekordas pagerintas tik 5 gramais, bet tai jokiu būdu nesumažina naujo rekordo reikšmės. Tai kaip tik parodo, kokie reikšmingi yra maži skaičiai, dėl kurių karpių žūklės mėgėjai praleidžia daug laiko savo pamėgtoje žūklėje. Naujo rekordo savininkas yra Latvijos pilietis Normunds Pareizs, kuris, beje, yra ir Latvijos karpininkų rinktinės narys. Šis sportininkas, kaip ir Lietuvos karpininkų rinktinės nariai, varžysis Pasaulio čempionate Serbijoje spalio pirmą savaitę.

Kaip papasakojo pats laimikio autorius, šame telkinyje jis su draugais žvejoja nuo ketvirtadienio, o rekordinis karpis užkibo vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį. Pradžioje buvo jaukinta grūdiniais jaukais ir savadarbiais boiliais (kukuliai, skirti karpiams jaukinti) su kalmaro aštunkojo kvapu. Po to palaipsniui pereita tik prie jaukinimo minėtais boiliais, vienu iš jų ir susigundė karpis rekordininkas.

Žvejys, pranešęs apie rekordinį karpį, irgi žvejojo tame pačiame ežere su svečiais iš Izraelio, kurie priklauso Izraelio karpininkų rinktinei. „Mums buvo garbė būti liudininkais šio neeilinio įvykio ir atstovauti užfiksuojant naują Lietuvos karpio rekordą, “ – džiaugėsi meškeriotojas.