Maždaug prieš mėnesį „Facebook” svetainėje pasirodė filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip į Pietų Londone tekančią Wandle upę po gobtuvu pasislėpęs asmuo paleidžia du 3-6 kg sveriančius šamus.

Šis filmukas tarp Wandle upėje gaudančių meškeriotojų sukėlė tikrą audrą, nes žvejai įsitikinę, kad šamai šioje nedidelėje kelių metrų pločio upėje yra visiškai nereikalingi ir tik naikins vietines žuvų rūšis. Į meškeriotojų pasipiktinimą sureagavo ir Anglijos aplinkos apsaugos agentūra, kuri pasiuntė septynis inspektorius, kad šie šamus sugautų.

Elektros žūklės aparatais apsiginklavę aplinkosaugininkai Wandle upėje pagavo ūsorių, šapalų, upėtakių, stambių kuojų, bet šamų taip ir neaptiko.

„Elektra sugauti šamų daugiau nebandysime, nes šis būdas gali pakenkti kitoms žuvims, o to mes nenorime. Tikimės, kad šamus sugaus ar bent pastebės meškeriotojai, todėl lauksime iš jų bet kokios vertingos informacijos. Taip pat toliau vykdome tyrimą, kad išsiaiškintume, kas tie žmonės, kurie paleido šiuos šamus. Tiesa, filmuotoje medžiagoje nepakanka informacijos, kad tyrimas vyktų sparčiau”, - žurnalui „Anglers Mail” pasakojo Anglijos aplinkos apsaugos agentūros atstovas spaudai.